Перспективи співпраці з Львівським державним університетом безпеки життєдіяльності

11 листопада 2018 року

Завідувач кафедри охорони праці та інженерії середовища 09 листопада відвідав Львівський державний університет безпеки життєдіяльності. Цей навчальний заклад є провідним на терені України у галузі безпеки людини, пожежної безпеки та цивільного захисту, входить до системи ДСНС України.

Львівський державний університет безпеки життєдіяльності здійснює освітню діяльність, пов'язану з наданням вищої освіти за 25 освітньо-професійними програмами підготовки бакалавра та магістра на денній та заочній формах навчання. У складі університету функціонують навчально-науковий інститут пожежної та техногенної безпеки, навчально-науковий інститут цивільного захисту, навчально-науковий інститут психології та соціального захисту, інститут післядипломної освіти, Вище професійне училище Львівського державного університету безпеки життєдіяльності (м. Вінниця). ЛДУ БЖД єдиний навчальний заклад України, який є членом European Fire Service College's Association (EFSCA).

Цікаво, що головний корпус університету було зведено в середині XIX століття за розпорядженням австрійського імператора Франца Йосифа I, на виділені ним кошти та за сприяння його генерал-ад'ютанта графа Ґрюнера. 28 лютого 1851 р. під час урочистого перебування цісаря Австрійської імперії у Львові, представники міста подали прохання про зведення Будинку військових інвалідів для вояків Галичини, скалічених у боях, аби вони могли отримати гідне життя на власній землі. Імператор задовольнив це прохання і звелів, щоби будову звели за планом відомого архітектора Теофіла Гансена і коштом 700 тис. золотих ринських.

Під час відвідання університету Войналовичем О.В. було започатковано співпрацю з кафедрою промислової безпеки та охорони праці. Вона займає третій поверх навчальної пожежної частини Університету, на якому облаштовано 5 навчальних аудиторій та лабораторій.

На кафедрі працює висококваліфікований викладацький склад: 4 кандидати наук, доценти та інші досвідчені викладачі. Працівники кафедри беруть активну участь у міжнародних науково-практичних конференціях, симпозіумах і семінарах. З 2010 р. завідувачем кафедри промислової безпеки та охорони праці призначено кандидата хімічних наук, доцента Міруса Олександра Львовича.

Випускники кафедри працевлаштовуються в органах державного нагляду з питань охорони праці, в органах місцевої влади та самоврядування (відділи, сектори з питань охорони праці) та можуть працювати на таких посадах:

·         інспектор з охорони праці;

·         інженер з охорони праці;

·         головний спеціаліст з охорони праці;

·         начальник служби охорони праці;

·         менеджер з питань охорони праці;

·         радник з питань охорони праці;

·         страховий агент з охорони праці;

·         експерт з охорони праці та ін.

Майбутні фахівці в галузі охорони праці вивчають такі дисципліни: «Атестація робочих місць та паспортизація виробництва»; «Безпека життєдіяльності»; «Виробнича санітарія»; «Вступ до спеціальності»; «Державне соціальне страхування від нещасних випадків та професійних захворювань на виробництві»; «Державне управління охороною праці та техногенною безпекою»; «Діяльність міжнародних організацій»; «Експертиза з охорони праці», «Ергономіка робочих місць»; «Забезпечення безпеки на транспорті»; «Засоби індивідуального та колективного захисту»; «Захист у надзвичайних ситуаціях»; «Медицина надзвичайних ситуацій»; «Моніторинг охорони праці на виробництві»; «Організаційно-технічне забезпечення атестації та паспортизації робочих місць»; «Організація наглядової діяльності в галузі охорони праці»; «Основи охорони праці»; «Охорона праці в підрозділах МНС»; «Охорона праці на виробництвах підвищеної небезпеки»; «Охорона праці при роботі з комп'ютерною технікою»; «Первинна підготовка рятівника»; «Правові основи працеохоронної політики та охорони праці»; «Промислова безпека сучасних виробничих технологій»; «Профілактика виробничого травматизму та професійних захворювань»; «Розслідування, облік і аналіз нещасних випадків, професійних захворювань та аварій»; «Системи контролю шкідливих і небезпечних виробничих чинників»; «Системи управління охороною праці»; «Соціально-економічні основи охорони праці»; «Теорія катастроф»; «Державне управління охороною праці», «Фізіологія та гігієна праці».

Під час розмови Войналовича О.В. з викладачами кафедри було розглянуто перспективні напрямки спільної з НУБіП України навчально-методичної та наукової діяльності. Цікавою була демонстрація манекена для практичного освоєння студентами навичок надання першої домедичної допомоги потерпілим.

 

 

 

доц. М.Мотрич


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook