Захисти магістерських робіт і профорієнтаційна робота у фокусі засідання ректорату

5 листопада 2018 року

     5 листопада 2018 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Відкриваючи нараду, очільник університету закцентував на заходах, які відбуватимуться цього тижня: триває постерна презентація магістерських робіт, 6 листопада відзначатимемо 75-річницю визволення Києва від фашистських загарбників, стартує студентський конкурс «Пісенні баталії», в Миколаєві відбудеться засідання Президії Асоціації працівників вищих аграрних навчальних закладів, присвячене проблемам у вищій школі, фінал відбору проекту «Агро-2019».

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша представив аналіз проведення дня відкритих дверей для випускників шкіл. Позитивом є те, що такі профорієнтаційні заходи проводяться восени, оскільки школярі мають змогу обрати необхідні предмети для здачі ЗНО, аби подавати документи на обрану спеціальність. Для тих, хто ще визначається, університет відкриє двері і навесні. Проте наявна інформація щодо представництва з закріплених за факультетами та ННІ областей свідчить про значні резерви, які треба максимально використовувати. Міжнародна і внутрішня конкуренція за абітурієнта вимагає якісної профорієнтаційної роботи.

     Учений секретар Оксана Барановська доповіла про підсумки наради з панування та поінформувала, що наступна відбудеться наприкінці місяця на базі факультетів конструювання та дизайну і механіко-технологічного.

     Голова Студентської організації Максим Паламарчук розповів про формування профорієнтаційної команди з числа студентського активу, яка презентуватиме університету в школах столиці, та плани відзначення Дня студента.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук доповів про участь у нараді щодо нових принципів фінансування вищої школи, яка проходила в Міністерстві освіти і науки, – прийнято рішення відтермінувати їх запровадження. Також в Києві протягом тижня маємо Дні ERASMUS, участь в яких дозволяє підбирати партнерів з числа європейських вишів.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко проінформував про завершення ремонтних робіт. Зокрема, утеплення в навчальному корпусі №6, фасади в гуртожитках № 2, 3, 4 та корпусі №4, часткові заміна вікон у гуртожитках №1 та 6 і дверей у гуртожитках №4 та 6. З сьогоднішнього дня розпочалася планова подача тепла до корпусів №1, 11 та 12. До кінця тижня опалюватимуться всі навчальні корпуси.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін доповів про результати наради проректорів з науки, де також було презентовано проект розподілу фінансування на наукові дослідження в університетах, і обговорювалася атестація закладів вищої освіти.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Сергію Кваші – проаналізувати увесь комплекс профорієнтаційної роботи, внести пропозиції щодо роботи підготовчого відділення та старту олімпіади для вступників, узгодити розподіл закупленої комп’ютерної техніки. Ігорю Ібатулліну – спланувати проведення наради з енергозбереження та ситуації в гуртожитках. Валерію Іщенку – за планом розпочати опалення в навчальних корпусах, розробити план ремонтних робіт на 2019 рік, реалізувати проект упорядкування території біля гуртожитків №2, 3, 8. Вадиму Ткачуку – у співпраці з головами профспілкових організацій контролювати якість харчування у студентських буфетах та їдальнях.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook