Питання безпеки в центрі уваги керівництва університету та відокремлених підрозділів

26 вересня 2018 року

      26 вересня відбулася традиційна нарада керівництва університету з директорами відокремлених підрозділів.

     Ректор Станіслав Ніколаєнко, відкриваючи нараду, наголосив на необхідності дотримання вимог у сфері цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки, продовжувати роботу по підвищенню якості навчання з питань безпеки життєдіяльності, по здійсненню профілактичних заходів з попередження виникнення надзвичайних ситуацій, звернув увагу директорів на ряд викликів, що можуть виникнутиу наступному році з питань фінансування тощо.

     Потім перейшли до розгляду питань порядку денного. Про результати перевірки дотримання вимог нормативно-правових актів і нормативних документів у сфері цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки при експлуатації будівель відокремлених підрозділів університету доповів начальник відділу пожежної безпеки Володимир Матросов зазначив, що всі відокремлені підрозділи у цілому дотримуються вимог у сфері цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки при експлуатації будівель, охарактеризував досягнення закладів у цих питаннях, акцентував увагу на окремих недоліках і надав практичні поради керівникам по окремим питанням техногенної та пожежної безпеки. А саме: укласти угоди на проведення розрахунків вартості встановлення пожежної сигналізації, як це зроблено в Ніжинському агротехнічному коледжі; опрацювати систему оповіщення студентів у разі виникнення надзвичайних ситуацій, за зразком Боярського коледжу екології та природних ресурсів; укомплектувати приміщення вогнегасниками згідно розроблених нормативів тощо. За результатами перевірки усі заклади мають розробити плани щодо усунення виявлених недоліків та надати їх до університету.

 

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша підкреслив, що всі відокремлені підрозділи дотримуються вимог у сфері цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки, але зауважив, що проведення профілактичних заходів з попередження виникнення надзвичайних ситуацій потребує подальшого покращення, адже від чіткості дій може залишити життя та здоров’я студентів і працівників закладів. Також Сергій Миколайович запропонував провести на базі одного з відокремлених підрозділів навчання з інженерами з охорони праці.

     Директори ВП НБіП України Володимир Альохін та Сергій Михайлов ознайомили з деталями проведення семінару «Реалії та перспективи функціонування закладів вищої освіти в контексті нових вимог Закону України «Про освіту» (з досвіду роботи ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж» та «Ірпінський економічний коледж»), який відбудеться 27-29.09.2018 року для керівників відокремлених підрозділів Національного університете біоресурсів та природокористування України.


Олег Єресько,
начальник відділу регіонального розвитку,
дистанційної освіти та заочного навчання

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook