Вступна кампанія 2018: останні хвилі вступників на бакалаврат

23 липня 2018 року

За три дні до закінчення прийому документів на бакалаврат картина тут виглядає так. Вже маємо майже 11 тисяч заяв на денну форму навчання, ще тисячу – на заочну, інформує відповідальний секретар приймальної комісії Віктор Шевчук. І це без урахування тих практично 500, що надійшли за ніч та ранок сьогоднішнього дня, - половина з них на момент нашої розмови вже була опрацьована.

Днями Міносвіти опублікувало список найбільш популярних спеціальностей вступної кампанії, який очолили право, філологія і медицина. У НУБіП ця трійка відрізняється. Якщо «Право» безумовно лідирує, то на другому місці «Ветеринарна медицина», на третьому – «Біотехнології та біоінженерія». Дещо пригальмувала «Агрономія», яка посідає четверту сходинку у топ-листі прихильності цьогорічних вступників. Зате набрали темп інші. Наприклад, «Інженерія програмного забезпечення», яку обрав Андрій Лебедь. Програмування – це моє, каже хлопець, а тому і опановуватиму його. Що може бути спільного між ІТшником і баристою (а саме баристою він зараз працює, і на зароблені гроші готовий самотужки сплачувати контракт)? Не без гумору пояснює: будь-який програміст - особа кавозалежна, а якщо ти сам собі звариш смачну каву, то і на результат роботи це вплине тільки позитивно.
 
 
 
 
 
 
 
Сьогоднішній день у приймальній комісії образно можна назвати днем миронівського вступника: за якусь годину перебування тут творча група прес-служби зустріла колишніх миронівських старшокласників на локаціях кількох спеціальностях. Так, Катерина Кондратенко подала документи на спеціальність «Геодезія та землеустрій». Ще рік тому, не визначившись з фахом, вона за порадою свого дядька -землевпорядника на зимових канікулах приїхала до університету, побачила його на власні очі, відчула атмосферу, що тут панує. А згодом взяла участь у Всеукраїнській олімпіаді, сертифікат якої з відповідною сумою балів – то ще один крок до мрії. Її землячка Анастасія Євтушенко обирає для навчання спеціальність «Фінанси, банківська справа і страхування» (визначивши університет першим пріоритетом, вона готова навчатися і за контрактом), а Анна Бованенко стоїть перед вибором – туризм чи соціальна робота, тому подала документи на обидві. В одному вона точно не помилиться: НУБіП надасть їй справді якісну освіту і всі можливості для фахового і творчого зростання.
 
 
Серед 183 бажаючих навчатися на «Туризмі» є і заява Євгенії Черемних, яка теж визначила університет першим пріоритетом. Родиною вирішили, що навчатиметься у нас за контрактом, і так же всім сімейством приїхали подавати документи. А куди ж іще, сміється батько Віталій – наш випускник.
 
Богдана Уляніцька, здається, теж зробила все залежне від неї, аби стати студенткою НУБіП: взяла участь у його Всеукраїнській олімпіаді, отримала відповідний сертифікат, провчилася на підготовчому відділенні університету. Все це, говорить вона, дозволило набути впевненості у собі, підвищити рівень знань і відповідно краще скласти ЗНО. От тільки остаточно між харчовими технологіями, садово-парковим господарством і агрономією, куди подала заяви, ще не визначилася.
 
Як свідчить досвід роботи приймальної комісії за останні роки, найбільші хвилі абітурієнтів припадають на перші і останні дні подачі документів. Ми до останніх готові, і будемо раді бачити креативну і талановиту молодь, говорить Віктор Шевчук.
 
Валентин Обрамбальський
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook