Відбувся попередній захист кандидатських дисертацій аспірантів та здобувачів кафедри педагогіки

25 червня 2018, 22:33

На засіданні кафедри педагогіки 20 червня 2018 року відбувся попередній захист дисертаційних досліджень на здобуття наукового ступеня кандидатів педагогічних наук зі спеціальності 13.00.07 - теорія і методика виховання.

На розгляд та обговорення було представлено три дисертаційні дослідження.

Першою доповідала здобувач кафедри педагогіки 3 року навчання Шелест Надія Анатоліївна. Тема її дисертації – «Формування ціннісного ставлення до створення сім’ї студентів аграрних коледжів у позааудиторній діяльності». Надія Анатоліївна змістовно та послідовно ознайомила слухачів з власними напрацюваннями по темі дослідження та відповіла на всі поставлені запитання.

Науковий керівник, доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри педагогіки Канішевська Л.В. високо оцінила рівень знань та вмінь, що були проявлені здобувачкою у ході роботи над дисертаційним дослідженням. Рецензентами роботи були доктор педагогічних наук, професор кафедри теорії і методики дошкільної і спеціальної освіти ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» Потапчук Т.В. та доктор педагогічних наук, доцент кафедри соціальної роботи та інформаційних технологій в освіті Сопівник І. В. Вони висловили позитивну оцінку дисертаційної роботи здобувачки та внесли цікаві пропозиції та рекомендації.

Наступною виступила аспірант кафедри педагогіки 2 року навчання Гончарук Оксана Миколаївна з дисертацією на тему «Формування здоров’язбережувального стилю поведінки студентів аграрних закладів освіти». Аспірантка виявила високий рівень обізнаності у сфері дослідження та дала точні і вичерпні відповіді на поставлені запитання.

Науковий керівник, доктор педагогічних наук, доцент Сопівник Р.В. підкреслив позитивні якості здобувачки та відповідальне ставлення її до роботи у ході підготовки дисертації.

Високо оцінили результати проведеного дослідження та внесли власні пропозиції щодо удосконалення даної роботи рецензенти: академік, доктор педагогічних наук, професор Шевченко Г. П. та доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри педагогіки Канішевська Л.В.

Третім доповідачем виступив здобувач кафедри педагогіки 2 року навчання Єресько Олег Вікторович з дисертаційним дослідженням на тему «Виховання валеологічних цінностей дітей-підлітків у процесі навчальної і позаурочної діяльності». Олег Вікторович продемонстрував ґрунтовний рівень знань у сфері дослідження, оскільки має значний досвід роботи у даній галузі, має багато власних напрацювань та розробок, з якими і ознайомив аудиторію.

Науковий керівник, доктор педагогічних наук, доцент Сопівник Р.В. дуже позитивно охарактеризував Олега Вікторовича і як професіонала своєї справи, і як науковця. Таку ж високу оцінку дали і рецензенти роботи - академік, доктор педагогічних наук, професор Шевченко Г. П. та доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри педагогіки Канішевська Л.В.

В обговоренні результатів дисертацій взяли участь: доктори педагогічних наук, професори: Васюк О.В., Кручек В.А.; кандидати педагогічних наук, доценти: Виговська С.В., Наконечна О.В., асистенти кафедри педагогіки Моісеєв В.В., Варивода Н.А.

Виступаючі зазначили актуальність тем дисертації, наукове і практичне значення, науково-методичний рівень виконаних дисертаційних досліджень та вагомість отриманих результатів. Висловили пропозицію рекомендувати дисертацію до розгляду на науковій раді гуманітарно-педагогічного факультету.

Оскільки всі представлені дисертації відповідають вимогам, голова засідання, заступник завідувача кафедри, доктор педагогічних наук, доцент Кучай О.В. висловив рекомендацію щодо подання дисертацій до розгляду на науковій раді гуманітарно-педагогічного факультету.

Рішення про рекомендацію до захисту дисертацій було прийнято одноголосно.

Вітаємо здобувачів та аспірантів з успішним подоланням першого рубежу на шляху до отримання ступеня кандидата педагогічних наук.

Асистент кафедри педагогіки
Наталія Варивода

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook