Випускники факультету захисту рослин, біотехнологій та екології отримали дипломи бакалавра

23 червня 2018 року

     22 червня 2018 року у Національному університеті біоресурсів і природокористування України відбулася урочиста церемонія вручення дипломів бакалаврам і магістрам факультету захисту рослин, біотехнологій та екології.

    Для студентів-випускників, викладачів та їх батьків – вручення дипломів – визначна подія. Адже випускний – це остаточне підбиття підсумків роботи викладачів та студентів, урочисте оприлюднення результатів їхньої спільної плідної праці. Роки навчання в університеті пролетіли майже непомітно, і ось настав довгоочікуваний день, коли студентам вручили заповітні дипломи.

     Теплі привітання, радість та хвилювання випускників, позитивні емоції всіх присутніх створювали піднесену атмосферу урочистості.

     На урочистих зборах з вітальною промовою до випускників звернувся проректор з навчальної і виховної роботи професор Сергій Кваша, який тепло і сердечно привітав випускників із закінченням бакалаврату та магістратури. Він відмітив, що для них це перша сходинка у здобутті вищої освіти, для магістрів – усвідомлене отримання фаху. Він підкреслив, що в майбутньому наші випускники – це професіонали, які здатні критично мислити, приймати гідні та справедливі рішення в інтересах людини та суспільства. Він побажав творчої наснаги, доброго здоров’я, життєвих гараздів і нових звершень, цікавих відкриттів та процвітання.

    Щирі слова привітання пролунали від декана факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, професора Миколи Долі. Він привітав випускників з початком нового етапу в житті та побажав їм успішної кар’єри, міцного здоров’я та реалізації планів і задумів. На останок додав, що сьогодні перед вами відкриваються нові життєві обрії. Нехай вони будуть ясними, і нехай диплом випускника факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Національному університеті біоресурсів і природокористування України залишається для вас не просто документом про вищу освіту, але й надійним провідником на професійному шляху, предметом гордості і знаком приналежності до багатотисячної родини НУБіП.

     Дипломи освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності «Захист і карантин рослин» отримали 43 студенти денної та 16 студентів заочної форми навчання, освітнього ступеня «Магістр» – 32 студенти. Дипломи з відзнакою отримали Мар’яна Деяк, Юлія Кулінська та Наталія Держанівська.

     Факультет має свою історію та традиції. Цьогорічний випуск є тому підтвердження. Водночас диплом бакалавра отримували донька Юлія Димнич, а її батько Микола Димнич і дядько Олександр Павлик – диплом магістра. Звання «Магістр із захисту та карантину» здобув Микола Бублик, а його дружина Валентина Бублик отримала диплом бакалавра. Також магістрами із захисту рослин стали рідні брати – Олександр та Юрій Кабацькі.

     Дипломи освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» отримали 50 випускників денної та 20 заочної форми навчання, а ОС «Магістр» – 9 чоловік. Слід відзначити гордість і надію факультету Ірену Примак, Яну Лукащук, Анастасію Юрченко, Владислава Сахарова, Ганну Мархальчук, які здобули першу перемогу – дипломи з відзнакою.
     Дипломи за спеціальністю «Екологія» отримали 134 випускники: з них бакалаврів денної форми – 66, заочної – 27, магістрів заочної 39 чоловік.

     Дипломи з відзнаками отримали Анна Ковпак, Олена Пилипенко, Анастасія Гаць, Юлія Деркач.
     А ще до випускників із вітальним словом звернулися куратори Віта Строкаль (спеціальність Екологія) та Олена Башта (спеціальність Захист і карантин рослин). Вони привітали випускників, побажали їм здійснення творчих задумів і запросили бакалаврів продовжити навчання у магістратурі.

     І як підсумок сьогоднішньої події прозвучали слова Ліни Костенко із уст Олени Башти:

І все на світі треба пережити,
І кожен фініш – це, по суті, старт.
І наперед не треба ворожити,
І за минулим плакати не варт.

     Отож, шановні випускники, вітаємо Вас з успішним закінченням рідного університету. Хай доля щедро дарує Вам творче натхнення й невичерпну енергію для здійснення задуманого й омріяного. Хай впевненість у собі стане запорукою Вашого успіху, додасть наснаги для написання нових сторінок історії Вашого життя, історії Вашої родини, історії нашого факультету. Саме від вас залежить престиж і визнання на міжнародній арені майбутніх фахівців.

Оксана Сикало,
доцент кафедри інтегрованого захисту та карантину рослин

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook