Тиждень Горизонт 2020 у Національному університеті біоресурсів і природокористування України

18 червня 2018 року

     12-14 червня 2018 року в рамках діяльності Національного контактного пункту рамкової програми «Горизонт 2020» за тематичним напрямом «Харчова безпека, стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка» на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України (НУБіП України) була проведена низка заходів програми Горизонт 2020 (Н2020) за підтримкою проектів RI-LINKS2UA «Зміцнення науково-дослідницьких та інноваційних зв'язків з Україною», завданням якого є подальша підтримка та посилення інтеграції України до Європейського дослідницького простору, та BioHorizon «Харчова безпека, стале сільське й лісове господарство, дослідження морських і внутрішніх вод та біоекономіка», мета якого полягає у всебічній підтримці як діяльності НКП за відповідним напрямом, так і потенційних учасників програми Горизонт 2020.

     Основною метою вказаних заходів було ознайомлення з інформацією стосовно загальних, фінансових питань програми Н2020, процесу «від ідеї до проекту», відкритих конкурсів «Харчова безпека, стале сільське й лісове господарство, дослідження морських і внутрішніх вод та біоекономіка», можливостейучасті в них та пошуку партнерів, а також надання консультацій.
     Вітальним словом від НУБіП України інформаційно-навчальні заходи 12 і 13 червня 2018 року відкрив проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук.

     12 червня 2018 року Національний координатор національних контактних пунктів, заступник начальника Управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Міністерства освіти і науки України Стелла Шаповал надала загальну інформацію щодо H2020, загальної структури та української мережі НКП.

     Горазд Вайс, старший експерт з політики та розвитку досліджень Центру соціальних інновацій (Австрія) представив ґрунтовну інформацію стосовно оформлення проекту.

     Олена Коваль (Національний інформаційний центр зі співробітництва між Україною та ЄС у сфері науки та технології, Національний контактний пункт «Горизонт 2020») детально проінформувала про ймовірні фінансово-правові проблеми та їх вирішення.

  

  

     Під час Міжнародного Відкритого Інформаційного Дня «Харчова безпека, стале сільське й лісове господарство, дослідження морських і внутрішніх вод та біоекономіка» 13 червня 2018 року Божена Подляска, координатор BioHorizon, IPPT PAN (Польща), ознайомила з «БіоГоризонт» – SC2 і KET-B мережею НКП, та фінансовими аспектами програми Н2020.

     Антуан Кіфер (ACTIA, Франція) детально представив відкриті конкурси Н2020 з напряму «Харчова безпека, стале сільське й лісове господарство, дослідження морських і внутрішніх вод та біоекономіка» та можливості участі в них.

     Віллеменван Асельд (RvO, Нідерланди) надала вичерпну інформацію щодо ІМРАСТ – у дослідницьких проектів та портал учасників Н2020 і пошуку партнерів.

  

     Велике зацікавлення і багато запитань викликали виступи експертів, тому під час інформаційно-навчальних заходів 12 і 13 червня ними були надані консультації учасникам за їх зверненням.

     Доповіді виступів та надані експертами матеріали впродовж ІнфоТижня (12-14 червня 2018 року) розміщені на сторінці НКП «Горизонт 2020» на сайті НУБіП України за посиланням http://nubip.edu.ua/horizon2020.

Дякуємо адміністрації НУБіП України та факультету ветеринарної медицини за гостинність і надані зали у 3 і 12 корпусах університету для проведення інформаційних заходів.

Лілія Калачнюк,
керівник НКП «Харчова безпека, стале сільське господарство,
морські дослідження та біоекономіка» при НУБіП України

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook