Україна і світ – тема п’ятого засідання ректорського проекту «Школа лідерства НУБіП України»

24 квітня 2018 року

     24 квітня у стінах нашого університету відбулось чергове засідання ректорського проекту «Школа лідерства НУБіП України».

     І хоча харизматичної особистості зі звучним іменем на політичному чи бізнесовому небосхилі на засіданні цього разу не було, але вона не була менш цікавою, як завше. І заслуга в цьому спеціального гостя школи – завідувача кафедри історії і політології, професора Сергія Білана, який підготував для студентів цікавий виступ «Україна і світ». Досвідчений лектор, пропагуючи ідею, що знання потрібно черпати з усіх доступних джерел і за будь-яких можливостей, він зумів зацікавити молодь проблемою формування сучасної політичної карти світу – з найдавніших часів і до сьогодні. А по ходу розмови він цікавився знаннями студентських лідерів з того чи іншого питання, що стосується історії держави і державотворення. І коли відчував, що їх бракує, - просто й дохідливо пояснював. Особливо його цікавила думка студентства щодо потенційного партнерства України з довколишніми країнами. Тож зустріч носила характер дискусії.

     Завершуючи розмову, Сергій Білан звернувся до молоді: «Саме ваше покоління впливатиме на те, чи буде Україна в Європі, хоча географічно вона вже давно там, і формуватиме відповідну політику». Відчувалося, що молоді слухачі мають суттєве інформаційне бачення, яким вони і користувалися, озвучуючи йому питання – і щодо ООН з її Радою безпеки і стосунки з Росією, яка на нинішньому етапі виступає, як агресор, і підтримки українських регіонів нашими сусідами зі Східної Європи.

  

     Доволі цікавим виявився і візит представників міжнародного волонтерського руху «Inner Peace Day» з Франції, Італії та Бельгії. Вони поділились зі студентської молоддю історією становлення даного руху, важливістю досягнення «внутрішнього миру» та що саме може вплинути на становлення миру у всьому світі. Метою зустрічі стало їхнє прагнення допомогти зрозуміти, що ж таке внутрішній світ, і як він змінюється під тиском зовнішньополітичної ситуації, відчути цінності в собі та осмислити їх.

  

     Наші студентські лідери одразу включилися в розмову та висловили своє бачення цієї проблематики.

Анастасія Стародуб,
фахівець відділу виховної роботи і студентських справ

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook