У «Колоса» - Гран-Прі на Міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв «Золота Соната»

9 квітня 2018 року

     Народний ансамбль пісні і танцю «Колос» нашого університету часто називають його візитівкою. І ми, його учасники, завжди прагнемо виправдати таку довіру, тому із задоволенням і гордістю представляємо НУБіП не лише на нашій сцені, а й на різноманітних фестивалях і конкурсах, де за допомогою мистецтва доводимо, що НУБіП – найкращий університет.

     Ось і нещодавно хорова група «Колосу» взяла участь у Міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв «Золота Соната», який відбувся у місті Полтава.
    На суд журі були представлені дві українські народні пісні із діючого репертуару хору, а саме – «Ой у полі криниченька мурована» в обробці Івана Сльоти та «Наїхали хлопці з ярмарку» в обробці Петра Андрійчука. Ці різнохарактерні пісні максимально розкривають широку палітру художніх настроїв та переживань і показують всю майстерність володіння голосом учасників хору. Примітно, що цей виступ став дебютним для декількох молодших учасників хорової групи, які тільки цього року вступили до лав «Колосу», але вже показали свою старанність та відданість спільній справі.

     «Колосисти» настільки вразили членів журі та глядачів артистизмом, рівнем музичної підготовки, а також масовістю, що отримали навіть не перше місце, а найвищу нагороду фестивалю-конкурсу – Гран-Прі! А ще – у нас нагорода від організаторів фестивалю – Молодіжної громадської організації «Європейська молодіжна ліга» – сертифікат на 1000 євро для поїздки у м. Кітен (Болгарія), де в червні відбудеться Міжнародний телевізійний фестиваль-конкурс «Зоряний бриз». Члени журі виразили особисту подяку керівникові хорової групи ансамблю «Колос» Якимчуку Володимирові Яковичу за кропітку працю у народному жанрі музичного мистецтва, виховання національної самосвідомості студентів, прищеплення глибокоморальних та високодуховних цінностей українського народу, побажали наснаги, натхнення і майбутніх перемог.

     Хорова група народного ансамблю пісні і танцю «Колос» висловлює щиру вдячність ректорові НУБіП України Станіславу Миколайовичу Ніколаєнку за надану підтримку і можливість взяти участь у фестивалі-конкурсі.

Вітаємо хорову групу «Колосу» з черговою перемогою! В історію колективу вписана ще одна яскрава сторінка!

Ліана Кузнецова,
студентка 2 курсу
факультету ветеринарної медицини,
Микола Лавринович,
студент 1 курсу
факультету конструювання і дизайну


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook