Перспективи та задачі в деревообробній галузі – доповіді та обговорення

28 березня 2018 року

   У рамках Міжнародної науково-практичної конференції «Стале управління лісовим комплексом та збалансований розвиток урболандшафтів», яка відбулася 27 березня 2018 року в ННІ лісового і садово-паркового господарства, окремою секцією виступали співробітники кафедри технологій та дизайну виробів з деревини. У представлених доповідях висвітлено проблеми інтенсифікації сушіння деревини дуба, ефективності захисту деревини, гармонізації європейських стандартів. Також озвучено про можливість контролю якості фанери у виробничому процесі, використання масло-восків як альтернатива лакам, переваги використання термообробленої деревини, необхідність пошуку нових методів модифікації деревини для отримання конструкційного матеріалу з покращеними фізико-механічними властивостями.
   Особливу цікавість і активне обговорення викликали доповіді аспірантів кафедри, які розкривали перспективи застосування ураженої та сухостійної деревини з метою раціонального та ощадливого використання сировини. 

 

   Враховуючи великий інтерес до проблем, що піднімалися на конференції, учасниками конференції вирішено продовжувати й надалі працювати в обраних напрямах досліджень задля вирішення науково-практичних задач деревообробної галузі.

 

О. Горбачова,
ст. викладач кафедри ТтаДВД

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook