У фокусі ректорату – пропозиції студентського активу з поліпшення якості навчального процесу

26 березня 2018 року

     26 березня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Окрім плану роботи на тиждень, ректор акцентував увагу на результатах зустрічі зі студентським активом. Більше 500 старост студентських груп надали майже 100 пропозицій поліпшення якості навчального процесу, побутових умов в гуртожитках тощо. Більшість турбує якість харчування в їдальнях, організація бездротового доступу в інтернет.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша ще раз зауважив на головній події тижня в профорієнтаційній роботі: 29 березня в університеті проводиться день відкритих дверей. Програма його проведення опублікована на офіційному сайті і ми готові зустрічати майбутніх абітурієнтів. Сьогодні ж відбудеться засідання навчально-методичної ради, де з-поміж іншого розглядатимуться зміни до положення про заліки та іспити. Завершується й макетування зовнішнього оформлення університетського музею.

     Учений секретар Оксана Барановська зупинилась на підготовці до проведення статутних заходів: засідань ректорату та вченої ради. Також на фінішну пряму виходить підготовка видання до ювілею університету.

     Голова профкому Ростислав Тарасенко повідомив про рішення, які прийняті профспілкою минулого тижня і стосувалися приведення у відповідність вартості проживання в гуртожитках для співробітників тарифам на комунальні послуги. З 26 травня стартує заїзд до дитячого оздоровчого табору «Чайка» – на разі триває запис і оформлення путівок.

     Завідувач оздоровчим центром В’ячеслав Крупка повідомив про санітарно-гігієнічну ситуацію в студентському кампусі та графік перевірок гуртожитків.

     Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко зупинився на проведенні весняного конкурсі на заміщення вакантних посад. Триває збір інформації і підготовка до його оголошення.

     Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко доповів про зустріч з аспірантами останнього року навчання. Молоді дослідники активно налаштовані на захист дисертацій в терміни. Додатковим аргументом тут став новий порядок формування спеціалізованих вчених рад.

 

     Завідувач кафедри військової підготовки Анатолій Есаулов проінформував про стан набору студентів на навчання. На його думку, низька активність студентства зумовлена окрім ситуації в країні, відсутністю системного патріотично-військового виховання, слабкою інформаційною підтримкою з боку деканатів і дирекцій. Це питання вирішено більш детально розглянути на найближчому засіданні розширеного ректорату.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук зупинився на ряді підписаних договорів з міжнародними організаціями, які сприяють залученню на навчання студентів з Конго, Бангладешу, Пакістану, Туркменістану та інших країн. Триває підготовка до візиту делегації НУБіП до Університету штату Луїзіана, США.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко проінформував про хід ремонтів. Утеплюється навчальний корпус №14, відновлюються стаціонарне електрозабезпечення Української лабораторія якості та безпеки продукції АПК і спортивно-оздоровчого табору «Академічний».

    Перший проректор Ігор Ібатуллін проінформував про експертизу наукових проектів, виконання яких завершилося минулого року. Він переконаний, що всі вони отримають високі бали.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Проректорам – відвідати і проаналізувати діяльність кафедр агробіологічного факультету. Володимиру Отченашку – підготувати чернетки грантових заявок на конкурс Євробанку. Сергію Кваші – контролювати виконання доручень за результатами зустрічі із старостами груп.

    Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook