COGITATIONIS POENAM NEMO PATĬTUR: МОЛОДІ НАУКОВЦІ НА ШЛЯХУ ВИРІШЕННЯ ПРОБЛЕМ СУЧАСНОЇ ЮРИДИЧНОЇ НАУКИ

6 жовтня 2017, 22:59

Cogitationis poenam nemo patĭtur –

Ніхто не несе покарання за думки.

 

     І ось прийшов заключний день Традиційного тижня знань у НУБіП України, який цього року є ювілейним. Саме 5 років назад, у 2012 році, кафедра теорії та історії держави і права виступила з ініціативою проведення такого заходу у межах всього університету з метою підвищення правової культури студентської молоді та пропаганди правових знань.

 

    Так прийнято, що святкування на честь Феміди завершується внутрівузівською студентською конференцією «Проблеми сучасної юридичної науки в Україні очима молодих науковців». Цього разу участь в конференції взяло близько 50 учасників – студентів 1-4 курсу юридичного (наукові керівники – доценти Віра Качур, Людмила Протосавіцька, старший викладач Світлана Ковальова й ін.) та гуманітарно-педагогічного факультету (науковий керівник – доцент Алла Гелич), факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК (науковий керівник – доцент Іван Шемелинець) та ННІ Лісового і садово-паркового господарства (науковий керівник – кандидат юридичних наук Олександра Козачук). Не залишилися осторонь і магістри 2 року навчання (науковий керівник – доцент Олена Улютіна).

      Учасників зібрання привітали заступники декана професор Віктор Ладиченко та Олена Улютіна, професор Олександр Світличний, які побажали плідної роботи молодим науковцям.

 

     Доповіді учасників були присвячені найрізноманітнішим проблемам сучасного українського життя – легалізації грального бізнесу (Яна Скляр), проституції (Вікторія Франчук) та малих винарень України (Дмитро Козак), проблемам кіберзлочинності (Максим Казанак), адімінстративній відповідальності за ненадання доступу до публічної інформації (Павло Захарченко). Усі доповіді супроводжувалися жвавим обговоренням, в якому не залишилися осторонь і присутні науково-педагогічні працівники факультету – доценти Віктор Слюсаренко та Світлана Хом’яченко. Тепло була зустріта доповідь юної представниці студентської наукової спільноти – студентки 1 курсу Бамбузи Катерини про роль громадянства як ознаки сучасної держави.

 

       На жаль, обмеженість у часі не дозволили усім бажаючим виступити із доповідями, однак з ними можна буде ознайомитися у збірці тез доповідей за матеріалами цієї конференції, яка побачить світ наприкінці жовтня 2017 року.

      Відтак захід пройшов яскраво і, що найголовніше, він показав нашій молоді, що «Cogitationis poenam nemo patĭtur – Ніхто не несе покарання за думки».

 

      А нам лише залишається привітати усіх із наступаючим професійним святом правників України – з Днем юриста, та побажати усім наснаги, терпіння, нових звершень і перемог!

 

До нових зустрічей і дискусій!

 

Віра Качур,

завідувач кафедри теорії

та історії держави і права

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook