Викладачі університету пройшли стажування в США з управління надзвичайними ситуаціями

6 вересня 2017 року

Професор кафедри лісівництва Сергій Зібцев та асистент кафедри лісової таксації та лісовпорядкування Олександр Сошенський взяли участь у двотижневому семінарі з управління надзвичайними ситуаціями, який проходив у Сполучених Штатах Америки.

Організувала семінар Лісова Служба США (U.S. Forest Service International Programs), яка співпрацює з Україною вже більш ніж 12 років та надає технічну допомогу направлену на зниження ризиків виникнення пожеж у Чорнобильській зоні відчуження. Географія учасників – 17 країн світу.

У ході семінару науковці і фахівці мали можливість ознайомитися із системою управління надзвичайними ситуаціями, яку використовує США – так звана система ICS (Incident Command System), зокрема, під час ліквідації великих лісових пожеж. Семінар проходив у вигляді доповідей, тренінгів та екскурсій. Учасники відвідали координаційні центри місцевого, регіонального та національного рівнів, ознайомилися із їхньою структурою, принципами та системою роботи. Також зацікавив територіальний координаційний центр (Geographic Area Coordination Center) Північної Каліфорнії, який базується поблизу міста Redding, California, неурядову місцеву організацію Hills Emergency Forum, яка займається збором, координацією, оцінкою та обміном інформацією про пожежну небезпеку в Східному регіоні штату Каліфорнія. Всі учасники семінару провели два дні у польовому таборі (поблизу міста Happy Camp, Північна Каліфорнія), який було розгорнуто на пожежі 2-го рівня складності пожежного інциденту, та мали можливість ознайомитися із системою ICS на реальному прикладі. Окрім того учасники обміну відвідали Національні природні парки – Lassen Volcanic National Park та Muir Woods National Monument.

Зазначимо, що участь у семінарі сприяє обміну досвідом між науковцями двох країн, поліпшенню якості підготовки наших студентів, оскільки з’являється можливість ділитися передовими розробками і технологіями у сфері попередження та гасіння пожеж в лісах Чорнобильської зони відчуження.

Денис Рудень

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook