Приймальна комісія розглянула хід вступної кампанії і її нинішні проблеми

20 липня 2017 року

 Перша половина вступної кампанії 2017 року вже позаду. І відповідно стану набору абітурієнтів, поліпшенню роботи з школярами, стосункам з відокремленими підрозділами було присвячене сьогоднішнє засідання приймальної комісії. 

 
Як і завжди, тон розмови задавав ректор Станіслав Ніколаєнко. Він підкреслив: перебіг вступної кампанії слід інтенсифікувати. Станом на сьогоднішній ранок маємо близько 7500 заяв від абітурієнтів. Слід відзначити, що порівняно з минулим роком збільшується кількість бажаючих вчитися за контрактом. Вибудовуючи профорієнтаційну роботу, деканати і дирекції, кафедри мають орієнтуватися на випускників шкіл. До речі, окремі університети взагалі відмовилися від державного замовлення на підготовку фахівців на базі молодших спеціалістів: їх вони залучають на навчання на договірних умовах. Потрібно активно працювати з учасниками і переможцями Всеукраїнських олімпіад, призерами конкурсів наукових робіт Малої академії наук, запроваджувати на базі університету Школу абітурієнта, для контрактників-відмінників робити знижку в навчанні тощо. Після завершення вступної кампанії, на серпневій вченій раді будуть внесені пропозиції щодо реформування кадрової роботи. Оскільки деканати і дирекції часом неспроможні виконати належним чином поставлені ректоратом завдання, головною і дієвою ланкою університетського життя має стати кафедра, закцентував Станіслав Ніколаєнко.
 
 
 
 
Відповідальний секретар приймальної комісії Віктор Шевчук проінформував про хід надходження заяв на програми підготовки фахівців освітнього ступеня «Магістр» та «Бакалавр» за всіма формами навчання. Проректору з навчальної і виховної роботи Сергію Кваші доручено ретельно проаналізувати вступ до базового закладу випускників відокремлених підрозділів. 
 
 
 
Про результати вступних випробувань серед вступників в магістратуру за спеціальністю «Ветеринарна медицина (Ветеринарне забезпечення військ)» доповів декан факультету ветеринарної медицини Микола Цвіліховський. Приймальна комісія рекомендувала допустити до участі в конкурсі на місця державного замовлення 11 абітурієнтів.
 
 
 
Сергій Кваша проінформував про обсяги державного замовлення для вступників на основі молодшого спеціаліста, зазначивши, що наш університет отримав його чи не найбільше в Україні.
 
Також приймальна комісія затвердила керівників екзаменаційних комісій для прийому вступних випробувань у міжкафедральних лабораторіях.
 
Валентин Обрамбальський
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook