Вступ до магістратури: вже більше восьми сотень кращих випускників бакалаврату обрали НУБіП для продовження навчання

11 липня 2017 року

 Триває шостий день прийому документів до магістратури. І вже можна говорити про якість проміжні результати. Всього за цей час була подана 761 заява. Лідером на сьогодні є спеціальність «Ветеринарна медицина» - 79 заяв, по 40 подали на спеціальності «Педагогіка вищої школи» і «Агроінженерія».

 
Перша половина цього вівторка своїм напруженням нагадувала перший день приймальної кампанії. «Найзавізніше» знову ж таки було на факультеті ветеринарної медицини, де утворилася чималенька черга з бажаючих здати документи. Незмінні подруги Марія Литвинова і Тетяна Воронькова, разом отримавши дипломи бакалаврів, знову ж таки удвох, прихопивши за компанію ще й маму Олену, прийшли здавати їх у магістратуру. На запитання, чи стануть її студентами, дівчата засміялися: а куди ми дінемося?
 
У черзі тих, хто здавав документи на економічні спеціальності, вирізнялася пара – Єлизавета Синецька та Володимир Мельниченко: поруч ще з першого курсу, в одній групі і, здається, це дало не тільки знання і дружбу, а щось в стосунках серйозніше. У своїх знаннях впевнені, тим більше що Ліза, навчаючись на економічному факультеті НУБіП, уже встигла заочно закінчити Університет державної фіскальної служби України. А у магістратурі хочуть опановувати менеджмент.
 
У роду бакалавра Станіслава Ковальчука практично всі чоловіки причетні до енергетики. Та ще й брат закінчує магістратуру за цим фахом. То як юнаку порушувати сімейну традицію? Свого часу з відзнакою закінчив Володимиро-Волинський агротехнічний коледж, з «червоним» дипломом – і бакалаврат за спеціальністю «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка». Тож сьогодні здав документи за цією спеціальністю в дослідницьку магістратуру. У своїх знаннях теж не без підстав впевнений: у таких педагогів, як доценти Анатолій Мрачковський чи Світлана Макаревич, не знати предмет просто неможливо.
 
Іванна Данілова, випускниця бакалаврату ННІ лісового і садово-паркового господарства, у професійній кар’єрі ставить на ліс. Змалечку, поки тато був лісничим, жила на лісовому кордоні, знає цю нелегку роботу. А зараз батько вже очолює КП «Лісовик», і для нього ліс (крім сім’ї, звісно) – головне. Так що Іванці є на кого рівнятися.
 
 
Нагадаємо: вже завтра стартує прийом документів для вступників магістерської спеціальності «Право», який триватиме до 25 липня. А от до заочної магістратури прийом документів розпочнеться 18 липня.
 
Валентин Обрамбальський
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook