Відповідальний секретар приймальної комісії Віктор Шевчук про останні зміни до правил прийому на навчання-2017

23 червня 2017 року

     Вченою радою університету затверджено чергові зміни до Правил прийому на навчання на 2017 рік. Прокоментувати їх ми попросили відповідального секретаря приймальної комісії Віктора Шевчука.

 – Які ж основні зміни внесені до правил прийому?
     – Відтепер в університеті здійснюватиметься прийом на навчання в магістратуру за нещодавно відкритою спеціальністю 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» на основі повної загальної середньої освіти або освітнього ступеня бакалавра. Тому всі випускники шкіл та бакалаврату вищих навчальних закладів можуть подавати заяви.

     Вступ на освітній ступінь бакалавра спеціальності 211 «Ветеринарна медицина» можливий лише на основі освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста за цією ж спеціальністю.

     Особи, які мають диплом молодшого спеціаліста або бакалавра, можуть продовжувати навчання в бакалавратурі (магістратурі ветеринарного спрямування) не тільки за своєю спеціальністю, а й за будь-якою іншою. В такому випадку вони зараховуватимуться на перші-треті курси, в тому числі зі скороченим терміном навчання, в залежності від академічної різниці між здобутою та обраною спеціальностями.

     Також абітурієнт, який не вступив на місця державного замовлення, має право змінити спеціальність в межах одного навчального закладу і бути зарахованим на навчання за контрактом за умови збігу конкурсних предметів та при наявності вакантних місць ліцензованого обсягу шляхом перенесення заяви.  

  – Багатьох вступників та їх батьків цікавить, яким категоріям вступників дозволено вступати без ЗНО?
     – Таке право мають учасники бойових дій, у тому числі ті, які проходять військову службу (крім військовослужбовців строкової служби); діти-сироти; діти, позбавлені батьківського піклування, особи з їх числа; звільнені з військової служби (у тому числі демобілізовані) після 30 листопада 2016 року; громадяни України, які в рік вступу здобули повну загальну середню освіту за кордоном. Всі вони можуть брати участь у конкурсному відборі за результатами вступних іспитів.

     Також вступні випробування в університеті можуть здавати особи, які в 2017 році не брали участь в основній та додатковій сесіях ЗНО з певного навчального предмета через наявність захворювання або патологічного стану, зазначеного в «Переліку захворювань та патологічних станів, що можуть бути перешкодою для проходження ЗНО», а також ті, кому за рішенням регламентної комісії при регіональному центрі оцінювання якості освіти відмовлено в реєстрації для участі в 2017 році в ЗНО через неможливість створення особливих (спеціальних) умов (за умови подання до приймальної комісії копії медичного висновку, що завірений підписом секретаря регламентної комісії при регіональному центрі оцінювання якості освіти і печаткою регіонального центру оцінювання якості освіти, та відповідного витягу з протоколу засідання регламентної комісії при регіональному центрі оцінювання якості освіти).

     Окремо зупинимося на вступі до магістратури за спеціальністю 081 «Право», який відбувається цього року на основі ЗНО. За результатами вступного іспиту з іноземної мови та фахових випробувань у НУБіП України можуть брати участь у конкурсному відборі на зазначену спеціальність тільки ті, хто не складав ЗНО через наявність у них захворювань, зазначених у «Переліку захворювань та патологічних станів, що можуть бути перешкодою для проходження ЗНО», а також звільнені з військової служби (у тому числі демобілізовані) після 30 червня 2017 року.

– Хто із вступників матиме пільги при вступі на навчання у 2017 році?
     – У межах квоти-1 за умови вступу на основі повної загальної середньої освіти на першочергове зарахування на місця державного замовлення мають право учасники бойових дій, у тому числі ті, які проходять військову службу (крім військовослужбовців строкової служби); діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, особи з їх числа; особи, які в 2017 році не брали участь в основній та додатковій сесіях ЗНО з одного або кількох навчальних предметів через наявність захворювання або патологічного стану; особи, яким за рішенням регламентної комісії при регіональному центрі оцінювання якості освіти відмовлено в реєстрації для участі в 2017 році в ЗНО через неможливість створення особливих (спеціальних) умов.

Розмовляла Ольга Наконечна

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook