«EMBL-EBI Bioinformatics Resources and Biological Networks Workshop»: біоінформатика для міждисциплінарних досліджень

24 червня 2017 року

     В Києві відбувся семінар «EMBL-EBI Bioinformatics Resources and Biological Networks Workshop», присвячений біоінформатиці.

     Цей курс був розроблений спеціально для дослідників у галузі біологічних наук, які працюють у науково-дослідних інститутах і університетах України, щоб дати їм можливість дізнатися більше про біоінформаційні ресурси та інструменти, доступні в EMBL-EBI.

     Лекції англійською мовою читали співробітники EBI (Європейський інститут біоінформатики, Великобританія): Sangya Pundir, Vitalii Kleshchevnikov, Andrew Cowley, Veronika Kedlian, Emily Perry, а 14 учасників було обрано з провідних наукових установ та університетів України, і серед них старший науковий співробітник кафедри радіобіології та радіоекології НУБіП України Катерина Шаванова.

     За три дні напруженої роботи учасники отримали практичні навички та освоїли новітні інструменти для використання можливостей біоінформатики для проведення власних досліджень (Ensembl, UniProt, Sequence similarity searching, GWAS Catalog, ExAC, gnomAD, Gene Ontollogy and enrichment analysis, Cytoscape).

  

     Не менш важливо, що всі отримані знання і матеріали можуть бути використані не лише для проведення наукових досліджень, а й для навчання студентів та молодих науковців.

Ігор Гудков,
завідувач кафедри
радіобіології та радіоекології

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook