В університеті триває літня екзаменаційна сесія

2 червня 2017 року

     В останній тиждень травня у понад 300 академічних групах розпочалася літня екзаменаційна сесія 2016-2017 навчального року у студентів 2-4 курсів, які навчаються за освітньо-професійними програмами підготовки здобувачів вищої освіти ОС «Бакалавр» та 1 року навчання магістратури, і триватиме перші тижня червня.
     Екзаменаційна сесія в університеті – гаряча пора для студентів. Саме цей період вважається найскладнішим в житті студентів.
     Будь-яка екзаменаційна сесія вимагає не тільки підтягти «хвости» з деяких дисциплін, але і показати викладачам всі свої знання, накопичені за семестр, а також успішно скласти екзамени, щоб продовжити навчання на наступному курсі.

     Що таке сесія в університеті? Сесія – це період складання екзаменів з основних дисциплін, які стиуденти вивчали протягом навчального семестру. Її головна мета – перевірити вміння, знання та навички студентів. Успішне складання сесії дозволяє студентові перейти в наступний семестр та курс, а найбільш успішним за рейтингом отримувати стипендію, та згодом – бути допущеним до захисту диплома.
     У нашому університеті студент кожного курсу здає дві сесії – зимову і літню. Кількість екзаменів встановлюється відповідно до навчального плану і зазвичай не перевищує чотирьох-п’яти. На підготовку до екзаменів дається певний час – в середньому три дні.
     До початку екзаменаційної сесії студенти мають скласти заліки з навчальних дисциплін, що передбачені робочими навчальними планами.

     Складання екзаменів і заліків в університеті регламентується «Положення про екзамени та заліки в НУБіП України», уведеним в дію наказом ректора університету від 24.02.2015 р. № 189.
     Студенти, які не склали один чи два заліки, до екзаменаційної сесії допускаються, але з академічною заборгованістю, яку вони мають ліквідувати згідно з вимогами розділу 7. Порядок ліквідації академічної заборгованості зазначеного Положення.

 

     Після закінчення екзаменаційної сесії студент може скласти ті екзамени, які не здав з першого разу. Після цього здійснюється відрахування студентів, які вчасно не пройшли перевірку знань або не з’явилися на екзамени. 
     Студент відраховується з університету за три незадовільні оцінки за результатами складання заліків і екзаменів.

     Саме сьогодні 2 червня 2017 року понад 100 академічних груп студентів складають екзамени з різних дисциплін, а саме: студенти факультету агарного менеджменту з дисциплін «Макроекономіка», «Економіка праці та соціально-трудові відносини», «Поведінка споживача», «Менеджмент зовнішньо-економічної діяльності», «Аграрна політика», «Статистика»; агробіологічного факультету з дисциплін «Тепличні культури», «Землеробство», «Технологія зберігання та переробки продукції рослинництва», «Селекція та насінництво», «Овочівництво закритого ґрунту; економічного факультету з дисциплін «Макроекономіка», «Облік у бюджетних установах», «Фінанси підприємства», «Фінансовий облік», «Глобальна економіка», «Комерційна діяльність»; факультету захисту рослин, екології та біотехнології з дисциплін «Біологія», «Промислова біотехнологія», «Фізіологія рослин», «Хімічний захист рослин», «Моніторинг шкідників с.-г. культур» та багато інших.

Бажаємо всім студентам успіхів у складання екзаменів та високих оцінок!

Оксана Зазимко 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook