Міжнародний обмін досвідом в сфері інтегрованої системи захисту рослин

13 травня 2017 року

На факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології 12 травня відбулася лекція на тему: «Інтегрована система захисту рослин» із циклу лекцій, організованого спільно з НУБіП України Ізраїльським агентством розвитку міжнародного співробітництва (MASHAV).

Лектор: Світлана Добриніна, лектор MATC (CINADCO), навчального центру MASHAV з розвитку сільського господарства, державний референт-консультант із захисту рослин Міністерства сільського господарства і аграрного розвитку Держави Ізраїль.

Присутні на лекції студенти та викладачі факультету були ознайомлені з сучасними технологіями захисту рослин Ізраїлю. Також було детально представлено досвід щодо комплексу агротехнічних заходів із захисту рослин та наукове обґрунтування хімічного, імунобіологічного та генетичного методів.
Багато уваги було приділено міжнародним стандартам Global Gap, за якими працюють фермери країни.

Світлана Добриніна також поділилася цікавим досвідом застосування сучасних способів захисту сільськогосподарських культур від шкідників у Ізраїлі: використання протимоскітних сіток та різнокольорових плівок. Світлана Добриніна також розповіла про новітній метод захисту рослин – соляризацію, яку останнім часом широко застосовують фермери Ізраїлю для боротьби з шкідниками та бур’янами.


Загалом, можна констатувати, що оскільки ринок сільськогосподарської продукції Ізраїлю орієнтується в основному на міжнародні стандарти щодо якості продукції, пріоритетними заходами захисту сільськогосподарських культур в цій країні є біологічні методи.

 


Директор ННЦ
міжнародної діяльності НУБіП України Лабенко М.О.
Відповідальна за міжнародну
діяльність факультету захисту рослин,
біотехнологій та екології Бондарь В.І.
Заступник декана факультету захисту рослин,
біотехнологій та екології Ющенко Л.П.

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook