Єлизавета Бєляєва і Альона Горбенко посіли призові місця на Всеукраїнській студентській олімпіаді з дисципліни «Фінанси»

12 квітня 2017 року

  II етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Фінанси» відбувся на базі Придніпровської державної академії будівництва та архітектури. Економічний факультет НУБіП України, під супроводженням Олійник Л.А., представляли студентки спеціальності «Фінанси і кредит» 3–го курсу Бєляєва Єлизавета і 4–го курсу Горбенко Альона.

     

Перед від’їздом до Дніпра студенти наполегливо готувались до конкурсу, який складався з двох теоретичних питань, тестування і вирішення ситуаційних завдань з дисципліни «Фінанси». Активна підготовка окрім використання матеріалів курсу «Фінанси» передбачала участь у конференціях та виїзних семінарах з питань фінансів в складі наукового гуртка «Клуб фінансового аналітика» під керівництвом Титарчук Ірини Миколаївни та Негоди Юлії Володимирівни. Також яскраво, особливо у вирішенні ситуаційних завдань, проявили себе студенти використовуючи набуті знання, отримані під час стажування у Верховній Раді України, участі у ініціативній тематиці кафедри з бюджетних питань та при підготовці дипломного дослідження.

В олімпіаді прийняли участь 71 учасник із 38 провідних вищих навчальних закладів України, які представили понад 20 міст України.
Завдання олімпіади передбачали вирішення питань макроекономічного характеру та практичних завдань, що стосувалися макроекономічних фінансових показників, бюджету, децентралізації, оподаткування, тенденцій та змін у питаннях державних фінансів тощо. Питання вимагали не лише викладення теорії, а й висловлювання своєї думки з приводу фінансових змін та процесів, що відбувають в Україні і світі.

 

 

В результаті вирішення завдань олімпіади Бєляєва Ліза зайняла друге місце, а Горбенко Альона - третє місце. Дівчата нагороджені дипломами відповідно II і III ступеня й сертифікатами учасників олімпіади. Крім цього члени комісії відзначили діяльний, цілісний та оригінальний підхід до вирішення поставлених завдань, студентки висловили власне бачення щодо розуміння фінансових процесів і нововведень.
В свою чергу, Ліза і Альона відзначають високий рівень підготовки до проведення олімпіади Придніпропровської державної академії будівництва та архітектури, сильних конкурентів із інших університетів.

Після написання конкурсних завдань студенти побували на екскурсії в культурно-діловому центрі «Менора» - будівлі, над архітектурним ансамблем якого, працювали фахівці зі світовими іменами. Також відвідали Церкву Іоана Хрестителя на набережній, вдалий зразок сучасної культової архітектури, та знаменитий недобуд "Парус".
Скарбниця перемог економічного факультету і кафедри фінансів поповнилась двома дипломами призерів Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Фінанси».

Вітаємо наших студентів з перемогою!
Бажаємо успіхів і нових здобутків!


Завідувач кафедри фінансів,
д.е.н., професор Давиденко Н.М.

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook