Економічна модель сучасності

8 квітня 2017 року

 6 квітня 2017 р. члени наукового гуртка «Інвестор» разом із своїм керівником доцентом кафедри фінансів Скрипник Г.О. прийняли участь у Міжнародній науково-практичній конференції: «Економічна модель сучасності завдання, виклики, перспективи» на базі ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут». Серед учасників були студенти, аспіранти, молоді науковці і досвідчені імениті вчені, що мають власні наукові школи.

Привітав гостей заступник директора з навчально-виховної роботи Василь Кулик та побажав всім продуктивної роботи та цікавих наукових ідей.
На конференції порушувались важливі проблеми, a саме: щодо глобальних тенденцій розвитку біоенергетики, відновлювальних джерел енергії; фінансової децентралізації та її вплив на розвиток територіальних громад регіонів Українського Полісся, a також прогнозування та бізнес-моделювання економічних процесів в розробці дієвої економічної моделі, що може використовуватися органами державного управління.

З доповідями, під керівництвом завідувача кафедри фінансів Давиденко Н.М, виступили: Лагута Анна «Сучасний стан інвестиційної діяльності в Україні», порушивши питання щодо активізації інвестиційних процесів за рахунок стимулювання вітчизняних інвесторів. Слєсар Вячеслав «Фінансова підтримка аграрного сектору: реалії та перспективи» акцентуючи увагу на можливість використання в Україні окремих зарубіжних інструментів державної підтримки, серед яких адресна підтримка дрібних товаровиробників, компенсації за 1 га посівних площ, надання податкових пільг малим і середнім фермерським господарствам, створення кредитних кооперацій та спеціалізованих аграрних банків.

 

Під керівництвом Скрипник Г.О. виступила Єрохіна Євгенія «Механізм фінансово-кредитного забезпечення діяльності сільськогосподарських підприємств» та розкрила методи зовнішнього й внутрішнього впливу на формування, використання та нагромадження фінансових ресурсів з метою забезпечення ними господарської діяльності підприємства та підвищення ефективності і прибутковості виробництва. A також, Водніцький Микола «Інвестиційна діяльність страхових компаній України» розкрив особливості інвестиційної діяльності страхових компаній та Листопад Вікторія «Інвестиційний клімат України та шляхи його покращення» надала пропозиції щодо покращення інвестиційного клімату держави.
В ході виступу студенти демонстрували відмінне володіння теоретичними та практичними знаннями по темах дослідження, відповідали на всі поставлені питання та приймали активну участь у дискусіях.

Науковці та учасники конференції отримали сертифікати i збірники тез, a також мали змогу обмінятися досвідом викладання економічних дисциплін та обговорили можливості співпраці в подальшому.

Секретар гуртка «Інвестор»
Єрохіна Євгенія

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook