Студенти агробіологічного факультету – активні учасники міжнародних аграрних виставок

21 лютого 2017 року

     15-17 лютого в столичному виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» відбулася найбільша в Україні міжнародна виставка «Зернові технології», «Фрукти, Овочі, Логістика» та «Agro Animal Show», де були представлені понад 500 компаній, 100 з них іноземні із майже 20 країн світу. 

     У період роботи виставки кафедра рослинництва організувала виїзні заняття зі студентами 3-4 курсів агробіологічного факультету. Там вони ознайомилися з новітнім вітчизняним і світовим обладнанням для обробітку ґрунту та сівби зернових, овочевих і технічних культур (плуги, культиватори, сівалки), догляду за посівами (обприскувачі, машини для внесення добрив), комбайнами для збирання врожаю, а також засобами для захисту та живлення рослин. Зокрема, агроном-консультант компанії «Ярила» Вадим Гибало, до речі, випускник агрономічного факультету 1977 року, зазначив, що це – українська науково-виробнича компанія, яка працює в галузі рослинництва, спеціалізується на розробці та впровадженні у виробництво мікродобрив та добрив із збалансованим вмістом поживних речовин.

     Студентам презентували портативні лабораторії «Агровектор» для комплексної агрохімічної діагностики ґрунту і рослин. Кожен отримав каталог добрив компанії з детальним їх описом та інструкціями.

     Окрім того, майбутні агрономи взяли участь у роботі голандсько-українського форуму з професійного картоплярства в рамках програми міжнародної виставки «Фрукти, овочі, логістика 2017». Форум відкрив Володимир Пугачов, заступник директора департаменту продовольства України. Про ситуацію на картопляному ринку країни і результати виробничої діяльності картоплярів в 2016 році проінформували Микола Гордійчук (Українська асоціація виробників картоплі) та Василь Болехівський (ТОВ «Агро ЛВ Лімітед»). Цікавими були доповіді представників Нідерландів. Середній рівень урожайності картоплі, яку отримують тамтешні фермери, становить 50-70 т/га, тоді як в Україні – 16-18 т/га.

     16 лютого студенти відвідали міжнародні семінари «Ефективність і особливості використання біопрепаратів на зернових колосових культурах та кукурудзі», «Новий крок підвищення ефективності застосування добрив» та конференцію «Мікробні препарати для сої», а вже 17 лютого – конференцію «Добриво, що не має аналогів: на 40-90% збільшення урожаю».

     На завершення взяли участь у Дні молодого спеціаліста «Твій професійний старт» та ярмарці вакансій, яку організувало ТОВ «Київський міжнародний контрактовий ярмарок».

     У цілому виїзні заняття були цікавими й інформативними та отримали схвальні відгуки студентів. 

Дмитришак М.Я.,
доцент кафедри рослинництва
Шутий О.І.,
асистент кафедри

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook