В науковій бібліотеці розпочались заняття з інформаційної культури для першокурсників

28 вересня 2016 року

Кожного року для студентів, що тільки переступили поріг університету, наукова бібліотека НУБіП України проводить заняття з інформаційної культури. Мета занять полягає у підвищенні рівня підготовки студентів та оволодіння навичками систематизації і структуризації інформації, формування умінь задовольняти власні інформаційні запити, активізації діяльності студентів у системі інформаційних комунікацій.


Приємно, що до співпраці з бібліотекою долучились як куратори груп, так і окремі викладачі та керівництво факультетів – це Сергій Грищенко з факультету тваринництва та водних біоресурсів, Олександр Новак, Ганна Білецька та Олена Барилович з факультету аграрного менеджменту, декан факультету Зиновій Ружило та заступник декана Олег Марус.


Тож працівники інформаційно-бібліографічного відділу бібліотеки – Лариса Сідько, Людмила Артюх, Ольга Брагар та Світлана Родіонова навчали першокурсників, як здійснювати пошук необхідної інформації в традиційному та електронному каталозі, як можна завантажити повні тексти навчально-методичної літератури з електронної бібліотеки та електронного каталогу наукової бібліотеки.


Особливу увагу студентів співробітники бібліотеки звернули на електронну бібліотеку НУБіП України, що містить повні тексти наукових та навчальних праць викладачів та співробітників нашого університету. Серед них – навчальні посібники та підручники, монографії, автореферати дисертацій, методичні матеріали для практичних і лабораторних занять.

   Працівники інших відділів наукової бібліотеки, а саме завідувач відділу Антоніна Бабич та завідувач сектору Олена Курінець розповідали студентам про правила користування та видачі наукової та художньої літератури у центральній бібліотеці (навч. к. № 4.).

Завідувач відділу обслуговування навчальною літературою Тамара Свиридова роз’яснила присутнім особливості видачі книг в автоматизованому режимі, та звернула особливу увагу на необхідність дбайливого ставлення до книг.


Лариса Задерилова, завідувач філії наукової бібліотеки у навчальному корпусі № 11, ознайомила першокурсників факультету конструювання та дизайну із записом читачів до бібліотеки та правила користування читальним залом в 11 корпусі.


Загалом,  було проведено  24 години занять з інформаційної культури зі студентами  таких факультетів: аграрного менеджменту, тваринництва та водних біоресурсів, захисту рослин, біотехнологій та екології, конструювання та дизайну; а також дні магістра і бакалавра зі студентами факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, захисту рослин, біотехнологій та екології.

Як виявилось, заняття з інформаційної культури цікаві не лише студентам, а й викладачам.


Наразі, заняття з інформаційної культури тривають, тож запрошуємо до співпраці керівництво факультетів та кураторів груп студентів першого курсу, адже високий рівень інформаційної культури студента є запорукою його успішного навчання.

Для проведення занять з інформаційної культури звертатись в інформаційно-бібліоргафічний відділ наукової бібліотеки (корп. 4, кім. 41; тел. 527-87-80, e-mail [email protected]).

 

Людмила Артюх,
Світлана  Родіонова,
працівники інформаційно-
бібліографічного відділу

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook