Вступна кампанія 2016: кращі обирають НУБіП!

13 липня 2016 року

 У розпалі вступна кампанія. Приймальна комісія, незважаючи на спеку, продовжує радо зустрічати абітурієнтів. І приємно, що здобувати вищу освіту в нашому університеті бажають все більше юнаків і дівчат.

 
Наприклад, Олександр Шаталаєв цьогоріч закінчив Київський коледж геологорозвідувальних технологій КНУ ім.Тараса Шевченка з відзнакою. А для подальшого навчання обрав Національний університет біоресурсів і природокористування України! Разом з ним документи в бакалаврат - на спеціальність «екологія» - в приймальну комісію НУБіП привезли його однокурсники Юрій Ігнатюк та Богдан Атаманюк, які теж вирішили пов’язати своє студентське життя з нашим університетом. А попутно і з ректором Станіславом Ніколаєнком, який на той час був у приймальній комісії, особисто познайомилися, поспілкувалися на предмет подальших перспектив. І зрозуміли, як і багато інших їхніх однолітків, що з дипломом НУБіП вони стануть успішними і легко знайдуть місце працевлаштування. До речі, ця трійка прийшла до приймальної комісії нашого університету за доброю порадою друзів:  найкращу освіту з екології можна здобути саме в голосіївському виші.
 
 
Бажання навчатися в нашому університеті виникло і у багатьох випускників технікумів, коледжів (які не входять до структури НУБіП), інших університетів. Серед причин, чому вони прийшли саме до НУБіП, називають якість освіти, перспективи знайти високооплачувану роботу, можливість пройти міжнародне стажування чи навчальну практику тощо, пригадуючи відповіді нинішніх абітурієнтів, говорить відповідальний секретар приймальної комісії Віктор Шевчук.
 
На сьогодні, навіть враховуючи, що електронна база працює некоректно, на денну форму бакалаврату надійшло близько 1822 заяви, 727 з них від абітурієнтів, які мають диплом молодшого спеціаліста. Приємна особливість цьогорічної вступної кампанії - багато вступників обирають наш університет першим пріоритетом! 
 
 
Найбільше заяв подано на спеціальності «ветеринарна медицина» – 240, «електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» (енергетика та електротехнічні системи в агропромисловому комплексі) – 145, «агрономія» – 118 , «лісове господарство» – 90 та на інші. Відчувається, що молодь зрозуміла вимогу часу: висококваліфіковані фахівці саме в цих галузях затребувані роботодавцями. 
 
 
Що ж до магістратури, то тут статистика виглядає так: прийнято 1548 заяв (в тому числі 50 – від контрактників). І знову ж таки, практично 10% з них – випускники інших вищих навчальних закладів, які для подальшого навчання віддали перевагу НУБіП.
 
Валентин Обрамбальський
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook