За підтримки ПАТ «Червона зірка» відкрито нову лабораторію

27 травня 2016 року

     27 травня 2016 року на факультеті конструювання та дизайну завдяки підтримці ПАТ «Червона зірка» пройшла офіційна церемонія відкриття нової лабораторії – ґрунтообробних та посівних машин. На її базі здійснюватиметься підготовка фахівців у галузях проектування, виробництва та використання сучасної сільськогосподарської техніки.

     Лабораторія розташувалася у 102-йаудиторії навчального корпусу 7а, де коштом підприємства-партнера зроблено ремонт і встановлено сучасну зернову та просапну сівалки, стенди висівних секцій машин, основні вузли комплектації машин, плакати, що демонструють всю лінійку машин ПАТ «Червона зірка», екран, проектор і дошка. Тут зможуть займатися групи в 30 студентів.

     Наша співпраця з «Червоною зіркою» триває з 2012 року, а генеральний директор підприємства Сергій Калапа – член ради роботодавців університету, розповідає декан Зіновій Ружило. За цей час студенти вже побували на підприємстві, де для них провели екскурсію, разом з викладачами брали участь у виставках АГРОЕКСПО, що їх це підприємство організовує щоосені, та спільних розробках техніки.

     Тепер же на базі новоствореної лабораторії з’явилася можливість за допомогою наочних матеріалів демонструвати студентам, викладачам і технічним фахівцям інженерних факультетів конструкції сучасних машин на прикладі продукції «Червоної зірки», спростити засвоєння знань про конструкції машин, а також технології виготовлення. А наш партнер зможе презентувати тут свою продукцію тадемонструвати можливості підприємства, його робочі площі і потенціал перед потенційними співробітниками. Все це, безумно, сприятиме підвищенню якості підготовки фахівців в галузі машинобудування.

 

Олег Марус,
заступник декана факультету конструювання та дизайну
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook