Шевченко єднає народи

30 березня 2016 року

     Під таким гаслом у ВП НУБіП України «Ірпінський економічний коледж» 29 березня відбулася літературно-мистецька зустріч.
    Сьогодні, як ніколи, Великий Кобзар своїми творами промовляє до нас. Його творчість зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу. Його пісні, його думи, його полум’яний гнів, його боротьба за світлу долю трудового люду були піснями, думами, гнівом і боротьбою мільйонів.

     Ця думка була головною у полум’яних виступах усіх високоповажних гостей свята, серед яких були Павло Мовчан – громадський діяч, журналіст, політик, поет, перекладач, сценарист, член Спілки письменників України, лауреат державної премії України ім. Т.Шевченка; Галина Яблонська – видатна українська актриса, народна артистка УРСР, член Національної спілки театральних діячів України, громадський діяч; Мрідула Гош – індійська правозахисниця, політолог, історик-міжнародник з науковим ступенем кандидата наук, журналіст, голова правління Східно-Європейського Інституту Розвитку, засновниця Центру Таґорав Україні; Людмила Грабовенко – журналістка, голова Всеукраїнської організації «Жінки за справедливість»; Тетяна Коцеба – голова правління Міжнародної громадської організації «Федерація жінок за мир у всьому світі»; Тетяна Тарасова – кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник Інституту проблем виховання Національної академії педагогічних наук України; Юлія Бережко-Камінська – журналістка, поетеса, член Всеукраїнської творчої асоціації «Конгрес літераторів України», головний редактор журналу «Пульсар Приірпіння», газети «Ірпінський вісник»; Сергій Рожновський – поет, художник, працівник радіо Ірпеня; Олексій Дашковський – викладач англійської мови; Іван Рябчук – автор вишитих творів Шевченка, а також вишитого Кобзаря (у вигляді своєрідних картин); Людмила Салюта – громадський діяч, співачка; мистецькі колективи – хор ветеранів війни та праці клубу «Пам'ять» (керівник – Вадим Зеленюк), аматорський народний чоловічий гурт «Козацькі джерела» (керівник – Олександр Сніжко).

 

     

     У ході зустрічі, організованої ветераном коледжу, засновницею музею «Українська світлиця» Зоєю Кириченко, запрошені гості розповідали про місце літературної, суспільної і духовної спадщини Кобзаря у житті нашого сучасника, і особливо молодого покоління, декламували вірші і поеми Т. Шевченка українською, бенгальською, польською та англійською мовами. Прозвучали пісні та думи на слова Великого Кобзаря у виконанні мистецьких колективів.

     

     

     Окрасою заходу були вишиті портрет та вірші Тараса Шевченка, виконані нашим земляком – Іваном Рябчуком, колекція якого налічує понад 30 робіт.

     


 

     Сподіваємося, що гідне вшанування пам’яті, збереження, вивчення та популяризація творчої спадщини Тараса Шевченка, який всьому світу довів, що ми не малороси, а талановитий український народ зі своїми глибокими традиціями, мовою, вірою, сприятиме формуванню у студентської молоді національної свідомості, любові до рідної землі, відродження духовності і жертовності в ім'я України та захисту її незалежності.

Шевченко - наш. Він для усіх століть,
Він - як Ісус Христос для України!

     

Сергій Михайлов, 
директор Ірпінського економічного коледжу

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook