Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК представив проекти навчальних планів і програм підготовки

26 січня 2016 року

     Триває обговорення проектів навчальних планів і програм підготовки фахівців на 2016-2017 навчальний рік. Чергова зустріч проректора з навчальної і виховної роботи Сергія Кваші була присвячена навчальним планам з дисциплін, які викладаються на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК. 

     Факультет представляли декан Лариса Баль-Прилипко, її заступник Наталія Слободянюк, завідувачі кафедр Олександр Савченко, Юрій Сухенко та Владислав Сухенко.

     Начальник навчально-методичного відділу Лариса Кліх наголосила, що головною метою зустрічі є спрямування усіх зусиль науково-педагогічних працівників факультету на підвищення якості надання освітніх послуг студентам – майбутнім фахівцям харчової та переробної промисловості. Для цього навчальні плани як бакалаврів, так і магістрів, мають бути оптимізовані та враховувати потреби ринку праці. Студенти не повинні бути перевантажені вивченням «малокредитних» дисциплін.

     Лариса Баль-Прилипко доповіла, що навчальні плани підготовки фахівців для харчової промисловості та з питань якості, стандартизації та сертифікації розроблено відповідно до вимог чинного законодавства та з урахуванням пропозицій ради роботодавців факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Декан також проінформувала про структуру навчальних планів, критерії віднесення дисциплін до обов'язкових та вибіркових. Наголосила, що бакалаври 2016 року вступу вивчатимуть 49 дисциплін, 29 з яких забезпечують кафедри, не підпорядковані факультету. Оптимізація та укрупнення навчальних дисциплін було проведено за погодженням із завідувачами кафедр. Ці зміни не стали критичними і повністю збереглася специфіка кожної кафедри і навчальних дисциплін для формування конкурентоспроможного фахівця для ринку праці.

     Начальник відділу магістерських програм Олена Колесникова проінформувала про зміни у переліку галузей знань, наголосивши на основних моментах, на які варто звернути увагу при забезпеченні освітнього процессу, особливо при підготовці магістрів.

     Лариса Кліх закликала усіх завідувачів кафедр активніше долучатися до профорієнтаційної роботи. Від цього залежить їх працевлаштування. Зауважила, що лише спільними зусиллями зможемо підвищити якість підготовки і виконати завдання програми розвитку «Голосіївська ініціатива – 2020» – увійдемо в п’ятірку кращих вишів України.

     Під час формування навчального плану підготовки фахівців із спеціальності «Харчові технології» для порівняння були розгорнуті навчальні плани Одеської національної академії харчових технологій (м. Одеса) та Національного університету харчових технологій (м. Київ). Навчальні плани підготовки бакалаврів із спеціальності «Харчові технології» є ідентичними із навчальними планами провідних ВНЗ України.

     На зустрічі також було обговорено питання щодо включення до навчальних планів підготовки магістрів усіх спеціальностей університету навчальної дисципліни «Міжнародна та регіональна стандартизація», для цього завідувачу кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції Владиславу Сухенку доручено розробити конкретні пропозиції та доповісти їх на зборах деканів факультетів та директорів ННІ.

Наталія Слободянюк,

заступник декана факультету

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook