Літературна світлиця зустріч з Віталієм Капрановим

12 листопада 2015 року

11 листопада 2015 р. в рамках тижня української писемності та мови відбулося засідання Літературної світлиці. Кафедра української та класичних мов зорганізувала зустріч з українським письменником, видавцем Віталієм Капрановим. Учасниками зустрічі були студенти І – ІІ курсів юридичного факультету, викладачі.

З вітальним словом до присутніх звернулася декан юридичного факультету Олена Сергіївна Яра. Доцент кафедри української та класичних мов Марія Іванівна Личук наголосила на силі українського слова, потребі підтримувати розвій української мови на сьогодні, дбати про її майбутній розвиток. І особлива роль у цьому відводиться молоді і представникам красного письменства, тим, хто є інтелектуальною елітою української нації.

На літературному небосхилі яскравою сяє зірка братів Капранових – Віталія і Дмитра. Віталій Капранов знайомив учасників зустрічі з найкращими літературними доробками, деякими секретами письменства та новими творчими ідеями і проектами. Свою розповідь Віталій пересипав жартами, життєвими оповідями. З пожвавленням слухали присутні історії, описані у збірці «Кобзар 2000». Ця книжка на сьогодні визнана класикою сучасної української популярної літератури. Високу оцінку цьому художньому творові дала й Оксана Забужко. Це твір, який увібрав в себе інтерпретацію фольклорних текстів і творів Т. Шевченка. Зацікавили учасників зустрічі й умови та чинники, які сприяли написанню ще однієї популярної книжки – «Мальована історія Незалежності України». Повага до минулого своєї родини, зокрема нелегкого життя обох дідів, послужила поштовхом до написання нової книжки «Забудь-річка».

Зустріч перейшла в русло активної бесіди: студенти задавали Віталію Капранову цікаві запитання.

Зустріч і спілкування з Віталієм Капрановим – це нагода ще раз оцінити силу українського слова, зрозуміти потребу та необхідність читання художньої літератури, адже, на думку Віталія Капранова, той, хто читає, уже є елітою, інтелектуальною елітою у своїй державі.

Кафедра української та класичних мов

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook