На кафедрі військової підготовки вручили погони молодшого лейтенанта

13 жовтня 2015 року

    13 жовтня, напередодні Дня захисника України, на кафедрі військової підготовки НУБіП погони молодших лейтенантів урочисто вручено 164 курсантам.

    

     Всі вони пройшли повний курс військової підготовки за програмою офіцерів запасу, здобули відповідну вищу освіту, склали випускні екзамени і військову присягу на вірність народу України та атестовані до офіцерського складу, зазначив начальник кафедри полковник Анатолій Есаулов.

     І сьогодні, в переддень козацького свята – Покрови Божої Матері, вони вишикувались під прапором, аби отримати свої перші погони. Наказ міністра оборони про присвоєння звання молодшого лейтенанта запасу зачитав заступник начальника кафедри полковник Олександр Максименко.

     Ви отримали погони як свідчення довіри нашого народу до вас, захисників, і це велика відповідальність, звернувся до іменинників дня ректор Станіслав Ніколаєнко. Пам’ятаймо, що найбільш обороноздатна країна та, яка має боєздатну армію і патріотичний народ. Такі держави поважають, і вони, як правило, мають мир на своїй землі. Тож вам, як офіцерам, потрібно з честю нести своє звання, постійно підвищувати кваліфікацію і бути готовим захистити рідну землю.
     Молодших лейтенантів запасу благословив отець Юрій. Він нагадав, що вони – воїни світла, захисники української землі.

     Під звуки урочистого маршу військового оркестру окремої бригади охорони Генерального штабу новоспечені офіцери урочисто прокрокували плацом. І хоча свято й козацьке, серед них багато дівчат, які опанували чоловічу професію військового. Це і випускниці бакалаврату факультету ветеринарної медицини Наталія Філіпенко, Юлія Дубовик, Людмила Герасименко, і студентка магістратури механіко-технологічного факультету Тетяна Кравчук. Таня, як справжня черкаська козачка, за другу вищу освіту обрала фах військового. Підтримати її приїхала цього дня сестра Жанна.

    

     Студента факультету аграрного менеджменту Юрія Обихода вітала вся родина – мама Ірина, батько Микола і навіть домашній улюбленець песик Боніфацій. А економістів Олега Песчанюка і Сергія Шендрикова та механіка Івана Кураша прийшла привітати справжня делегація з однокурсниць і сусідів по гуртожитку.

   

    

    

 

 

Ірина Білоус
 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook