Рада роботодавців факультету землевпорядкування розпочала роботу з виїзного засідання на навчально-науковий геодезичний полігон

3 вересня 2015 року

     На одному з засідань деканів факультетів та директорів ННІ Валерій Адамчук, голова ради роботодавців НУБіП України зазначив, що рада роботодавців – це форма співпраці виробничників з університетом. А щоб вона була дієвою і плідною, маємо виважено спланувати роботу.

     26 травня 2015 року відбулося перше засідання Ради роботодавців факультету землевпорядкування Національного університету біоресурсів і природокористування України, а вже три місяці потому на базі Дзвінківського навчально-наукового геодезичного полігону (що розміщений на землях ВП НУБіП України "Боярська лісова дослідна станція") відбулося чергове вже виїзне засідання цієї громадської організації.
           Особливістю цієї зустрічі було й те, що представники ради мали можливість ознайомитися з умовами проведення навчальної практики студентів першого та другого курсів, поспілкуватися з ними, поділитися особливостями виробничої діяльності, а також відповісти на усі запитання студентів і викладачів. Адже одне з головних завдань ради роботодавців і є підвищення якості практичної підготовки студентів, наближення студентів до реальних виробничих потреб, врахування практичного досвіду в навчальних програмах підготовки фахівців землевпорядників.

На порядку денному було два головних питання:

  1. Про стан та удосконалення практичної підготовки студентів факультету землевпорядкування, про що доповів декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков;
  2. Про затвердження Плану роботи ради роботодавців факультету землевпорядкування НУБіП України на 2015/2016 навчальний рік, яке висвітлив голова ради роботодавців факультету землевпорядкування – Ігор Яцук.

     Декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков провів екскурсію територією геодезичного полігону та бази навчальної практики, показав умови, де проживають студенти під час практики, затишну їдальню, де харчуються понад 80 студентів щодня, а також відремонтований спортивний майданчик. Гості були приємно вражені змінами, які відбулися у Дзвінковому. Бо саме тут десятки років потому, дехто з членів ради роботодавців факультету теж проходив практику, ще студентами Національного аграрного університету. Навіть президент Асоціації «Земельна спілка України» Андрій Кошиль не втримався перед бажанням побути кілька хвилин практикантом і потримати віху.

     Позитивні враження залишилися у роботодавців від оглянутого матеріально-технічного обладнання – сучасного геодезичних приладів, які використовують студенти під час навчальної практики. Також гості могли спостерігати за тим, як студенти завершують підготовку звітних матеріалів та їх прилюдного захисту.

     Важливим і цікавим елементом такої зустрічі стало те, що студенти мали змогу поспілкуватися з безпосередньо роботодавцями. Молодь цікавили особливості виробничої діяльності у сфері земельних відносин. Студентів отримали відповіді на такі питання: «Чи потрібно створювати ринок землі сільськогосподарського призначення?», "Як потрапити до Вас на роботу?", "Чи можна проходити в наступному році на Вашому підприємстві виробничу практику?" та ін. Дискусія на ці теми була досить жвавою, адже і гості, і викладачі, і студенти висловлювали свої думки.
      Ігор Яцук і Сергій Галас зазначили, що 80 % колективів державних установ і приватних підприємств, які працюють у сфері земельних відносин – це випускники саме факультету землевпорядкування НУБіП України, що свідчить про те, що наші студенти отримують високий рівень знань.
      Майбутніх третьокурсників представники ради роботодавців запросили на виробничу практику у ввірені їм установи: ДУ «Інститут охорони ґрунтів» Міністерства аграрної політики і продовольства України, Головне управління Держгеокадастру в м. Києві; ПП «Аршин»; ПП «Дарін»; Всеукраїнська громадська організація «Спілка землевпорядників України»; Асоціація «Земельна спілка України»; ДП «Центр Державного земельного кадастру» та інші.

     Колектив ради роботодавців і вся студентська та педагогічна спільнота факультету землевпорядкування залишилися задоволеними від зустрічі та спілкування. І як годиться, на згадку зробили спільне фото.


Богдан Баранцов,
студент 3 курсу факультету землевпорядкування


 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook