Вступна кампанія – 2015: на сьогоднішній день, у порівнянні з минулим роком маємо на тисячу заяв більше

18 липня 2015 року

 Саме таку приємну новину – на тисячу заяв більше у порівнянні з минулим роком – приніс цей день. А до завершення подання заяв ще два тижні.

Як поінформував відповідальний секретар приймальної комісії Ігор Ільчук на засіданні приймальної комісії, на сьогодні при загальному ліцензійному обсязі 3345 і плані прийому на держзамовлення 1631 місце надійшло 8644 заяв. Впевнено лідирує напрям підготовки «Філологія (переклад)» - 25 осіб на бюджетне місце. І переконуєшся, що сучасні молоді люди починають віддавати перевагу іншим професіям, аніж юриспруденція з економікою, спеціалістів з яких більше ніж досить. А «Будівництво» з конкурсом 11 вступників на місце взагалі перевершує минулорічні показники – нині їх кількість сягнула 221.

Приємно, що новоліцензовані напрями підготовки «Комп’ютерна інженерія» і «Програмна інженерія» користуються великим попитом у абітурієнтів, говорить декан факультету інформаційних технологій Олена Глазунова. Навіть не маючи жодного бюджетного місця, ми маємо вже відповідно 73 і 70 заяв (при ліцензованих обсягах по кожному напряму 50). Ще один напрям підготовки – «Туризм», який теж з’явився практично в останні дні, – зацікавив 12вступників, які бажають навчатися за умовами договору, бо бюджетних місць не передбачено.
 
Серед вступників – більше 10% випускників коледжів і технікумів. Одна з них – Ірина Савчук, яка з відзнакою закінчила Боярський коледж екології і природних ресурсів, переконана у якості своїх знань і тому, що вони відкриють їй двері університету.
 
Свій конкурс мають і напрями «Машинобудування», «Процеси, машини та обладнання агропромислового виробництва», «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва». Проте молодь ще не оцінила їх потенційних можливостей.
 
При тому, що черга за справді хорошим агрономом зі знанням іноземних мов величезна, на спеціальність «Агрономія» конкурс на бюджетні місця поки що невеликий.
 
Це що стосується бакалаврату. А щодо магістратури – нагадуємо, що сьогодні останній день прийому документів. Але маємо приємну звістку: Комітет з питань науки і освіти Верховної Ради України на своєму засіданні розглянув питання збільшення обсягів державного замовлення. Загалом на сьогодні маємо 2182 заяв. З них в магістратурі нашого університету мріють навчатися і 12% студентської молоді з інших вишів. Це, за словами багатьох з них, - відображення тих позитивних процесів, що відбулися в НУБіП за останній рік, і входження університету в десятку кращих вишів країни.
 
Валентин Обрамбальський,
Ірина Білоус
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook