Вчені НДІ техніки, енергетики та інформатизації АПК презентували новітні технології на "Агро-2015"

4 червня 2015 року

     НДІ техніки, енергетики та інформатизації АПК НУБіП України на Агро–2015 представив власну експозицію.
     Пройшло лише кілька місяців, як створено НДІ техніки, енергетики та інформатизації АПК. Але вже маємо досягнення та здобутки, про які не соромно розповісти. Зокрема, проведено ряд міжнародних наукових раутів, серед яких міжнародна виставка інноваційних рішень у зерновому господарстві «Зернові технології 2015» і 15-та міжнародна спеціалізована виставка-ярмарок «Україна аграрна 2015». В рамках останньої відбулась ІІ міжнародна наукова конференція «Інноваційний розвиток аграрної сфери». На них наші вчені Володимир Козирський, Геннадій Голуб, В’ячеслав Ловейкін, Олена Глазунова та інші презентували новітні технології сільськогосподарського виробництва, біотехнологічні розробки, біопалива та системи супутникового моніторингу стану сільськогосподарських угідь. До цих заходів було залучено магістрів і аспірантів.

     У рамках ІІ міжнародної науково-технічної конференції з нагоди 109-ї річниці від дня народження віце-президента УАСГН В.С. Крамарова пройшли «Крамаровські читання». Серед іноземних доповідачів важливі наукові результати представили вчені Польщі, Словаччини, Білорусі, Чехії та Литви. В конструктивній дискусії розглядалася наукова проблематика, що стосувалася історичної постаті професора В.С. Крамарова, надійності технічних систем у рослинництві, будівництві, лісовому комплексі, транспортній галузі.

     Науковці НДІ організували ІІ міжнародний науковий семінар «Motrol 2015». В його роботі взяли участь представники Польської академії наук, Національного наукового центру «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства», Українського НДІ прогнозування, випробування та сертифікації техніки і технологій для сільськогосподарського виробництва імені Леоніда Погорілого, науково-методичного центру інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності вищих навчальних закладів «Агроосвіта» і 12 вишів. Серед питань, стосовно яких точилася дискусія, були позитивне рішення щодо включення журналу «Teka» до науково-метричної бази «Scopus»; представлення до неї на експертизу журналу «Motrol», включення журналу «EconTechMode» до науково-метричної бази «Copernicus», організаційні заходи до міжнародної конференції «Energia-2015». Мова йшла і про наукові гранти і проекти Євросоюзу, міжнародні навчальні практики студентів і стажування науково-педагогічних працівників. Дмитру Войтюку, Володимиру Булгакову, Ярославу Михайловичу і Володимиру Кравчуку академік-секретар Польської академії наук Євгеніуш Красовські вручив дипломи академіків цієї поважної інституції.

 

     На базі кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка науковці НДІ провели щорічний міжнародний семінар «Системотехніка та моніторинг стану сільськогосподарських угідь». Дискутували про розвиток сучасного сільськогосподарського виробництва різних напрямків (член-кор. НААН Дмитро Войтюк), важливі питання агропромислового сьогодення, зокрема техніко-технологічного забезпечення виробництва мікобіопрепаратів (професор Віктор Теслюк), ефективності функціонування багатофункціонального підприємства (професор Геннадій Голуб), навігації і управління рухом польових безпілотних машин (професор Леонід Аніскевич), створення технічних систем моніторингу агробіологічного стану сільськогосподарських угідь у сучасних технологіях рослинництва (доцент Олександр Броварець), використання безпілотних літальних апаратів в біологічному захисті (інженер С Маранда) та інші.


     У перспективі - проведення інтернет-конференцій та міжнародної науково-практичної конференції “Сучасні проблеми землеробської механіки”, присвяченої пам’яті академіка П.М. Василенка.


Валерій Войтюк,
директор НДІ техніки, енергетики та інформатизації АПК


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook