Установче засідання Ради роботодавців юридичного факультету

4 червня 2015 року

     Реформування національної системи освіти України, сучасні тенденції світової інтеграції зводять проблему розвитку особистості в ранг пріоритетних завдань, відтак 28 травня на юридичному факультеті створено Раду роботодавців. До складу нового формування увійшли представники органів державної влади, судді, науковці та практикуючі юристи, а також випускники факультету, які займають провідні позиції на виробництві, в бізнесі та політиці.
 

     Декан юридичного факультету Олена Яра розпочала першу зустріч із ознайомлення присутніх із структурою факультету та особливостями підготовки фахівців-юристів, розповіла про запровадження нових магістерських програм. Підкреслила своєчасність та необхідність налагодження взаємодії між факультетом та роботодавцями, що стане запорукою успішної адаптації випускників у «професійне життя». Учасники зустрічі були ознайомлені з Положенням «Про раду роботодавців юридичного факультету національного університету біоресурсів і природокристування», що було затверджене на засіданні вченої ради юридичного факультету (Протокол № 4 від 20 травня 2015 р.).
     Заступник декана юридичного факультету Олена Улютіна надала для ознайомлення навчальні плани ОКР «Бакалавр» та ОКР «Магістр» за новоствореними спеціалізація ми.
     Завідувач кафедри цивільного та господарського права Лілія Панькова зазначила, що ефективне функціонування Ради роботодавців дасть можливість для студентів факультету, а у подальшому і випускників, покращити практичну складову у їх підготовці та розширити напрямки працевлаштування.
     Таким, що створить сприятливі умови для підвищення професійного авторитету університету в цілому, та юридичного факультету – зокрема, є створення Ради роботодавців на юридичному факультеті, відмітив завідувач кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства Віктор Ладиченко.

 

     Анатолій Матвійчук, президент міжнародної адвокатської компанії «Матвійчук», звернув увагу на необхідність збільшення обсягу викладання таких дисциплін як: «Господарський процес», «Цивільний процес» та «Кримінальний процес». На аналогічній позиції наполягав і Віктор Ковальський, засновник і Президент видавничої організації «Юрінком Інтер», який запропонував удосконалити з урахуванням всіх сучасних тенденцій та нормативно-правових вимог дисципліну «Процесуальні документи» або запровадити нову дисципліну – «Організація роботи з процесуальними документами». Обидва доповідачі, з якими погодилися більшість присутніх, наполягали на тому, що такі новації дадуть змогу випускникам юридичного факультету бути достатньо конкурентними на ринку праці.
     Новий та ефективний спосіб проведення семінарських занять з студентами юридичного факультету запропонував Євгеній Черняк, керівник громадської приймальні депутата Київської міської ради, у формі «майстер класів», «судових засідань», відповідних тренінгів та застосування «Кейс-методу» (Case study), оскільки великого значення набуває впровадження інтерактивних методів навчання і виховання, яке є ефективнішим засобом в опануванні сучасних технологій, підвищенні ефективності навчання і якості знань, формуванні життєвої і професійної компетентності сучасної молоді. Суть такого методу полягає у використанні конкретних випадків (ситуацій, історій, тексти яких називаються «кейсом») для спільного аналізу, обговорення або вироблення рішень студентами з певного розділу навчання дисципліни.

     У підсумку Рада роботодавців юридичного факультету затвердила свій склад:
1. Козаченко Леонід Петрович – народний депутат України;
2. Панталієнко Петро Васильович – суддя Верховного Суду України;
3. Ковальський Віктор Семенович – засновник і Президент видавничої організації «Юрінком Інтер»;
4. Матвійчук Анатолій Васильович – президент міжнародної адвокатської компанії «Матвійчук»;
5. Покотило Олександр Володимирович – заслужений працівник с/г України, підприємець;
6. Шемелинець Людмила Миколаївна – перший заступник Голови Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру;
7. Звонарьова Юлія В’ячеславівна – Голова Правління Асоціації арбітражних керуючих України;
8. Гоцуляк Євгеній Миколайович – начальник слідчого управління ГУ МВС в м. Києві;
9. Лукомський Павло Валерійович – партнер, директор департаменту юридичної фірми «Салком», адвокат;
10. Ємельяненко Карім Олегович – виконавчий директор Київської обласної дирекції Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад;
11. Семчик Олександр Віталійович – заступник начальника управління майнових і земельних ресурсів «Укрзалізниця»;
12. Падалко Ростислав Костянтинович – начальник кримінальної міліції лінійного відділу ЛУ ГУ МВС у м. Києві;
13. Ріпенко Леся Сергіївна – Вища рада юстиції, головний спеціаліст відділу підготовки матеріалів про призначення суддів уперше;
14. Башкатова Вікторія – начальник відділу аналітичної роботи Київського апеляційного адміністративного суду;
15. Лебедюк Леонід Андрійович – адвокат, помічник народного депутата;
16. Коробенко Євгеній Петрович – Вища рада юстиції, спеціаліст управління по роботі зі зверненнями та запитами на інформацію;
17. Бицюра Людмила Володимирівна – начальник відділу забезпечення професійного добору суддів управління з питань організації піготовки суддів секретаріату Вищої кваліфікаційної комісії суддів України;
18. Черняк Євгеній Олександрович – керівник громадської приймальні депутата Київради;
19. Хорошевська Олександра Ігорівна – юрисконсульт та керуючий партнер юридичної компанії «Partner’s»;
20. Горіславська Інна Вікторівна – доцент кафедри цивільного та господарського права НУБіП України.
 

     Головою Ради роботодавців було обрано – Ковальського Віктора Семеновича – засновник і Президент видавничої організації «Юрінком Інтер».
Заступником Ради роботодавців став – Панталієнко Петро Васильович – суддя Верховного Суду України. Секретарем обрано – Горіславську Інну Вікторівну, к.ю.н., доцента кафедри цивільного та господарського права НУБіП України.

      Підсумовуючи перше засідання Ради роботодавців юридичного факультету, декан Олена Яра висловила щиру подяку усім присутнім за цікаву та корисну дискусію, яка повинна стати першим кроком до налагодження співпраці між юридичним факультетом та членами Ради роботодавців.
     Наостанок, члени Ради роботодавців привітали колектив кафедри аграрного, земельного та екологічного права імені академіка Василя Зіновійовича Янчука, на чолі із завідувачем Володимиром Єрмоленком, з отриманням щорічної премій Президента України для молодих вчених 2014 року (Олексія Піддубного, канд. юр. наук, доцента; Юлію Краснову, канд. юр. наук, доцента; Тамару Новак, канд. юр. наук, доцента; Марину Дейнегу, канд. юр. наук, старшого викладача — за роботу «Правове регулювання охорони довкілля у сільському господарстві».



Інна Горіславська,
секретар Ради роботодавців
юридичного факультету


 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook