ВСП «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України»: Бджільництво України: виклики сьогодення

23 травня 2024 року
  У ВСП «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України» 20 травня 2024 року відбулася Міжвузівська студентська науково-практична конференція «Бджільництво України: виклики сьогодення», присвячена 126 річниці НУБіП України.

  Відкрила конференцію завідувачка відділення "Ветеринарна медицина" Маріанна Гуленко, яка привітала учасників конференції, представників закладів вищої освіти, науковців, студентів, з багатьох областей України, побажала учасникам плідної роботи, обміну науковими думками.
  Вступне слово сказала викладачка дисципліни «Бджільництво», співробітник ННЦ «Інститут бджільництва ім. П.І. Прокоповича» Павліна Керек. Вона зазначила, зокрема, що в Україні зародилося дбайливе, мудре, раціональне бджільництво і нам, українцям, притаманні гуманність, людяність і дбайливе ставлення до матінки – природи.
 
  З вітальним словом до учасників конференції звернулася заступник директора з навчальної роботи Марія Яцик, яка подякувала організаторам у підготовці та проведені конференції, зазначила, що тема, яка сьогодні буде обговорюватись, є надважливою не лише для освітнього процесу, а й для успішного розвитку галузі бджільництва в Україні.
  Приємно було і те, що у конференції взяв участь випускник коледжу, а сьогодні – начальник Мукачівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області Окаєвич Анатолій Анатолійович, який розповів пропорядок реєстрації та оформлення «Паспорту пасіки».
  Привітав учасників конференції та розповів про сучасні виклики українського бджільництва кавалер ордену «За заслуги» ІІІ ступеня, кандидат с.-г. наук, почесний пачісник України Гайдар Василь Антонович.
  Особливі враження та зацікавленість викликала доповідь завідувача паразитологічного відділу Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, кандидата ветеринарних наук, старшого наукового співробітника – Литвиненка Олега Петровича.
  Відчутно, що Олег Литвиненко надзвичайно глибоко протягом багатьох років займається цією тематикою, тому чітко визначив роль освіти та науки у розвитку галузі бджільництва та представив презентацію про «Вароатоз бджіл», яка вразила присутніх викладачів і студентів змістовністю, унікальними фотографіями та інформативністю.
  Про вплив євроінтеграції України на розвиток бджільництва Закарпаття розгорнуто та всебічно доповів кандидат с.-г. наук, науковий співробітник лабораторії розведення та селекції карпатських бджіл ННЦ «Інститут бджільництва ім. П.І. Прокоповича»Папп Віктор Васильович.
  Приємно зазначити, що Олег Литвиненко та Павліна Керек – випускники НУБіП, а Віктор Папп – захистив кандидатську дисертацію на базі нашого університету. НУБіП – об’ єднує педагогів, студентів, науковців різних галузей для користі людям.
  Конференцію продовжив блок студентських доповідей:
  • студентка групи ВМ-24 Ніколенко Евеліна «Сучасний стан бджільництва України»;
  • студент групи ВМ-25 Карманов Кіріл «Апімоніторинг»;
  • студент групи ВМ-24 Булеца Максим «Здоров’я бджіл – запорука високої рентабельності пасік»;
  • студентка групи ВМ-24 Мотичка Дарина «Інфекційні захворювання бджіл»;
  • студентка групи ВМ-25 Мунерова Ярина «Інвазійні захворювання бджіл»;
  • студентка групи ВМ-25 Голікова Діана «Ветеринарно-санітарні заходи на пасіках».
  Усі доповіді вирізнялися актуальністю, перспективністю, інформаційністю та змістовністю. Учасники конференції та викладачі-керівники нагородженні сертифікатами за участь в заході. Бажаємо учасникам конференції натхнення, подальших творчих і наукових досягнень.
 

Дякуємо ЗСУ за можливість працювати, вчити і вчитися!

Все буде Україна!

 
Маріанна Гуленко, Павліна Керек,

відділення «Ветеринарна медицина» 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook