«Готель «Україна»: Нові горизонти для майбутніх фахівців сфери гостинності

23 травня 2024 року
  У рамках вивчення дисципліни «Організація готельного господарства» для студентів 2 курсу, які здобувають освітній ступінь бакалавра за спеціальностями 241 «Готельно-ресторанна справа» та 242 «Туризм і рекреація», було організоване виїзне практичне заняття та ознайомлення з роботою Державного підприємства «Готель «Україна».
  Чотиризірковий готель «Україна» розташований у самому центрі міста Києва – на Майдані Незалежності. Це унікальна локація, де перетинається культурне, політичне та розважальне життя української столиці. Готель «Україна» є своєрідним обличчям міста Києва. У ньому зупиняються впливові політики, дипломати, відомі актори, видатні художники та спортсмени.
  Керівник відділу маркетингу пані Інна провела чудову екскурсію, під час якої були продемонстровані номери різних категорій, конференц-зали, ресторан та сховище. Ліфт зупиняється на позначці «10». Перший етап екскурсії: пані Інна запрошує студентів і викладачів до приміщень жилового фонду готелю. До уваги представлені номери «Стандарт», «Люкс» та «Бізнес Люкс». В однокімнатному номері класу «Стандарт» студенти відзначили комфортне облаштування та приємне кольорове рішення. Цікаво, що екскурсія не просто носила інформаційний характер, але і перетворилась на професійне спілкування майбутніх колег. Звичайно, запитань щодо облаштування номерів категорій «Люкс» та «Бізнес Люкс» було значно менше. Просторі кімнати та ванна з сучасним обладнанням склали позитивне враження у відвідувачів. На фоні естетичного оздоблення та інтер’єру даних номерів особливу увагу студенти зосередили на краєвидах з вікон. Беззаперечно, вид з вікон і балконів на Майдан Незалежності та Хрещатик змушує серце битись частіше. Кожну хвилину перебування в готелі «Україна» виправдовує буквально один погляд із вікна, а кожна гривня за номер в готелі вартує близькості з центром Києва та всіма його принадами.
 
  Студентам були представленні три конференц-зали: Зал Колегія, Зал Форум та Зал Асамблея. Розповіли про кількість послуг, які входять у ціну за оренду конференц-залу, пояснили всі тонкощі роботи та допомоги гостям під час проведення заходів.
  Ресторан готелю справив на студентів неймовірне враження своєю красою та неймовірним видом прямо на центральну площу столиці. Гостей ознайомили з процессом сервірування та обслуговування гостей під час сніданків. Атмосфера була просто неперевершеною – приємна музика, м'яке освітлення та стильний інтер'єр створювали затишок і комфорт. Для студентів це був цікавий досвід.
  Прилаштованість до нинішніх воєнних умов – виграшна сторона будь-якого закладу готельного господарства. Готель «Україна» в цьому плані стоїть на передових позиціях. Екскурсанти спускаються сходами, нижче технічних поверхів, щоб на власні очі переконатись у правдивості цього твердження. І дійсно: облаштовані і комфортні місця для перебування гостей, є, навіть, конференц-центр в укритті, щоб жодні тривоги або обстріли не впливали на ділове життя всередині готелю.
Готель «Україна» – справжній культурний символ Києва, здатний зачарувати своїм розміщенням у самому центрі міста. Його внутрішній механізм відображає високий стандарт сервісу та комфорту, що відповідає престижному статусу. Виїзне практичне заняття для студентів стало чудовою можливістю вивчити особливості готельного господарства та відчути дух гостинності цього закладу. Готель «Україна» відкриває нові горизонти як для майбутніх фахівців сфери гостинності, так і для кожного, хто шукає незабутні враження в самому серці культурного життя української столиці.
 
Марія МИХАЛЮК, Ольвія КИРПИЧ,
студентки
 
Андрій ТРИВАЙЛО,
доцент кафедри готельно-ресторанної справи та туризму 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook