Здобувачі освітньої програми «Готельно-ресторанний бізнес» вивчали техніку приготування змішаних напоїв

1 травня 2024 року
  Із ростом популярності коктейльних барів і кафе, попит на якісні змішані напої постійно зростає. Приготування коктейлів – це не тільки наука, але й мистецтво. Культура приготування коктейлів постійно розвивається, з'являються нові інгредієнти, техніки та смакові поєднання. Для приготування сучасних змішаних напоїв використовуються природні інгредієнти, такі як фрукти, ягоди, трави, які містять корисні вітаміни та антиоксиданти. Саме технологічні особливості приготування змішаних напоїв забезпечують безмежні можливості для творчості та експериментів сучасної креативної молоді.
  З метою вивчення останніх тенденцій в технологіях приготування змішаних напоїв в межах дисципліни «Барна справа та організація роботи сомельє» для студентів 3 курсу освітньої програми «Готельно-ресторанний бізнес» була проведена практична робота на тему «Технологія приготування коктейлів».
 
  Під час практичної роботи здобувачі вивчали правила роботи з обладнанням та інвентарем бару, асортимент скляного посуду для подачі змішаних напоїв, методи приготування коктейлів, послідовність технологічного процесу приготування коктейлів, правила зберігання сировини, правила оформлення та подачі коктейлів. Студенти ознайомились з різними типами коктейлів та їх історією, мали можливість власноруч їх приготувати. Отриманий практичний досвід допомагає студентам розвинути власні смакові відчуття та навчитися розрізняти різні аромати й смакові профілі інгредієнтів, що дозволить їм створювати більш гармонійні коктейлі. Практична робота виконувалась в групах, що має велике значення для розвитку комунікативних навичок, а також навичок командної роботи.
 
 
  Загалом, практична робота з вивчення технології змішаних напоїв виходить за рамки простого приготування коктейлів. Вона забезпечує надання студентам сучасних практичних навичок, бізнес-знань та розуміння сучасних тенденцій барної індустрії.
 
Марина СЕРДЮК,
професор кафедри

готельно-ресторанної справи та туризму 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook