Науковців університету долучаються до розробки стратегії розвитку професійної компетентності фахівців соціальної сфери

22 квітня 2024 року
  17-19 квітня 2024 року у м. Києві відбувся семінар-тренінг «Особливості організації навчально-методичної роботи у громадах: виклики та перспективи» з ініціативи Ліги соціальних працівників та за підтримки Міністерства соціальної політики України і ПРООН.

  Учасниками семінару були представники обласних центрів соціальних служб та Обласних департаментів соціального захисту населення 11 областей України (Донецька, Луганська, Запорізька, Херсонська, Сумська, Миколаївська, Дніпропетровська, Харківська, Полтавська, Чернівецька, Чернігівська).

  Метою даного семінару було підвищити професійну компетентність керівників та фахівців, які залучені до навчально-методичної роботи з надавачами соціальних послуг різних форм власності. 

 
 
  Модераторами семінару виступили:
Наталія Белюкіна, аналітикиня ПРООН з розвитку соціальних сервісів.
Пінчук Ірина, експертка із соціальної роботи/соціальних послуг, кандидатка педагогічних наук, заслужена працівниця соціальної сфери України.
Наталія Улько, докторка психологічних наук, експертка з психології посттравматичних станів.
Інна Осадченко, докторка педагогічних наук, професорка кафедри соціальної роботи та реабілітації Національного університету біоресурсів і природокористування України.
Ірина Сопівник, докторка педагогічних наук, завідувачка кафедри соціальної роботи та реабілітації Національного університету біоресурсів і природокористування України.
Вікторія Галайдюк, докторка філософії в галузі державного управління, асистентка кафедри соціальної роботи та реабілітації Національного університету біоресурсів і природокористування України.
Наталія Тимошенко, кандидатка педагогічних наук. Старша викладачка кафедри філософії Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».
Олена Юзькова, сертифікований консультант з управління, бізнес-коуч, фасилітатор, медіатор, викладач MBA, PhD в публічному управлінні та адмініструванні.
  Семінар-тренінг відкрила заступниця міністерки соціальної політики України Уляна Токарєва, яка окреслила тенденції, виклики та перпективи у галузі. Закцентувала увагу на важливій місії регіональих центрів соціальних служб у реалізації методичної роботи та необхідності розробки системи підвищення кваліфікації надавачів соціальних послуг у громадах. Вкрай гострою сьогодні є проблема забезпечення соціальної послуги «Догляд вдома» для людей похилого віку, людей з інвалідністю, особливо ветеранів.
  На запит Міністерства соціальної політики України науковцями кафедри соціальної роботи та реабілітації розроблено та спрезентовано на семінарі «Організаційну модель розвитку професійних компетентностей працівників, які забезпечують соціальну роботу/надання соціальних послуг у територіальних громадах».
 
  Для учасників семінару Ірина Сопівник провела майстер-клас на тему «Методика підготовки програм підвищення кваліфікації працівників, які забезпечують соціальну роботу/надання соціальних послуг у територіальних громадах». Інна Осадченко подбала про ментальне здоров’я учасників і провела тренінг «Ефективні техніки попередження емоційного вигорання у процесі організації навчально- методичної роботи».
 
  «По мірі того, як ми розширюємо свої можливості, ми також розширюємо нашу здатність розширювати можливості окремих осіб, сімей, груп та спільнот, яким ми служимо».
 
Вікторія БУДЕГАЙ,
асистент кафедри соціальної роботи та реабілітації
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook