Кафедра англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей

Профорієнтаційна робота кафедри

В умовах сучасного світу і вимог до підготовки майбутніх фахівців набирає обертів профорієнтаційна робота на кафедрі англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей, яка здійснюється згідно плану профорієнтаційної роботи, затвердженого на засіданні кафедри.


Професійна орієнтація молоді передбачає розмаїття форм, методів та засобів впливу на особу з метою зміцнення її професійного самовизначення на основі збалансованості між професійними інтересами й можливостями молодої людини та потребами суспільства в конкретних видах професійної діяльності. Переймаючись питаннями забезпечення якості відбору мотиваційно зорієнтованої молоді – майбутніх фахівців, працівники кафедри англійської мови для технічних і агробіологічних спеціальностей здійснюють копітку роботу з потенційними абітурієнтами в напрямку їх професійної орієнтації.
Серед багатьох форм профорієнтаційної роботи мають місце такі: інформування про напрями підготовки та спеціальності, індивідуальне консультування майбутніх абітурієнтів, ознайомлення з правилами вступу до НУБіП України та нормативно-організаційною документацією, тестування, онлайн-заходи, оголошення в медіа, Інтернет ресурсах, відвідування профорієнтаційних форумів, відеоконференції, що дозволяє охопити профорієнтаційною роботою потенційних вступників з багатьох регіонів України й тим самим розширити географію абітурієнтів.

Інтернет-ресурси

Ведення сторінки «Майбутнє на гуманітарно-педагогічному факультеті» в соціальній мережі Фейсбук з метою надання важливої інформації щодо заходів, які проводяться на факультеті та в університеті.

Найкраща форма профорієнтації - власний приклад студентів НУБіП

Бригада студентів по профорієнтаційній роботі відвідує велику кількість загальноосвітніх навчальних закладів як Києва та Київської області так і регіонів України з метою ознайомлення студентів з перспективами навчання в НУБІП України та на гуманітарно-педагогічному факультеті. А також зі спеціальностями факультету та цікавим, різнобічним студентським життям.

Зазвичай профорієнтаційні бесіди проводять із одинадцятикласниками. Але, як показує практика, частіше за все випускники вже визначилися щодо майбутньої професії та обрали вищий навчальний заклад в якому вони хочуть продовжити навчання. Тому викладачі кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей вважають за необхідне розширювати аудиторію профорієнтаційних бесід та звернули свою увагу на учнів 7 – 10 класів.

Відвідування центрів проведення ЗНО

Під час розмови учні виявили зацікавленість та бажання дізнатися більше про ЗВО, щоб врешті-решт зробити остаточний професійний вибір. Нехай цей вибір, хоч у кожного й свій, буде правильним.

Спільна робота викладачів кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей з вчителями, викладачами та студентами шкіл та коледжів

В результаті плідної роботи затверджено договори про співпрацю з такими навчальними закладами: Природничо-науковий ліцей №145, м. Київ; Коростенська ЗОШ І-ІІІ ст №3, Житомирська область; Лугинська гімназія ім.В.П.Фількова, Житомирської область; Хотівський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – гімназія», Київська область; Лубенська ЗОШ І-ІІІ ст. №6, Полтавська обл., м.Лубни; Лубенський лісотехнічний коледж, Полтавська обл., м.Лубни; Вишгородська гімназія «Інтелект» м.Вишгород, Київська обл.

План профорієнтаційної роботи кафедри на 2022-2023 навчальнй рік

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook