Тиждень французької мови: Двері відкриває «Café de Paris»

26 березня 2015 року

     23 березня у нашому університеті відбулася казкова подія – ми перенеслися до Франції. Звичайна аудиторія перетворилася на справжнє «Café de Paris». Організатор цього заходу – Мусійчук Світлана Миколаївна, викладач французької мови, ‒ доклала максимум зусиль, щоб не просто показати Францію, а дати можливість кожному гостю відчути себе у затишному Парижі. Легка музика, цікаві історії, витончена поезія, ніжна французька мова, кава з круасанами, французька сирна тарілка – ось те, що створювало чарівну атмосферу вечору.

     Чи можна любити Францію більше, аніж люблять її самі французи? Навряд чи. Тому найособливішим гостем була француженка Монік Дюфе, адже її відгук був найбільш цікавим. Монік залишилася у захваті від свята. Вона подякувала за можливість поринути у рідну країну, їй було дуже приємно, що у нашому університеті студенти настільки цікавляться Францією.

     Певна річ, не можна не залишити без уваги учасників. Вже з перших хвилин ведучі (Бойко Галина, студентка І курсу факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК та Забродський Денис, студент І курсу факультету інформаційних технологій) просто не дозволили сумніватись, що ми саме у Парижі. Французькі поезії та пісні мовою оригіналу по-справжньому розкрили гостям усю вишуканість, милозвучність цієї мови. А далі… Чи знали ви, чим унікальні страви Провансу? Чи цікавились особливостями напою коньяк? Чи доводилось вам бачити сирну тарілку, комбіновану правильно? Про це, а також про сири брі, рокфор, камамбер, про вина захоплено розповідали учасники заходу. Усіх присутніх вразила Коко Шанель (Інна Вовк, студентка ІІ курсу факультету захисту рослин, біотехнологій та екології). Скільки нового ми дізналися про авторку чорної маленької сукні. І, звичайно, жодну жінку не залишив байдужою показ мод від сучасного будинку моди Chanel.

    

     Ці кілька годин назавжди залишать у серцях усіх гостей і учасників часточку надзвичайно цікавої – Франції. Дякуємо всім учасникам дійства: Антоновій Вікторії (студентці І курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів), Сич Інні (студентці І курсу агробіологічного факультету), Коноз Олександрі (студентці І курсу факультету аграрного менеджменту), Бабенко Анастасії, Котко Анастасії та Коваленку Дмитру (студентам І курсу факультету ветеринарної медицини), Лисюк Ірині  (студентці І курсу факультету СПГ), Клочку Олексію та Замлинській Вероніці (студентам І курсу економічного факультету (ОіА)), Михайленко Анні та Коновалову Олександру (студентам ІІІ курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів), Нікітіній Олені (студентці ІІ курсу факультету аграрного менеджменту), Кучеру Роману (студенту ОКР «Магістр» факультету інформаційних технологій), а також нашим співакам: Костенко Каріні студентці І курсу факультету захисту рослин, біотехнологій та екології та Лещенко Олександрі за їхню працю, талант і за безмежну любов до французької мови.  

     

С.М. Амеліна,
завідувач кафедри іноземної мови і перекладу

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook