З Україною в серці - продовжуємо творчі патріотичні вечори зі студентами-міжнародниками

23 листопада 2023 року
 

  22 листопада 2023 р. відбулися дві події, варті високої уваги читачів нашого чудового сайту. На запрошення ректора КНУ ім. Т. Шевченка Володимира Бугрова та директора Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Т. Шевченка Валерія Копійки автор цих рядків узяв участь у відкритті виставки «З Україною в серці», присвяченої білоруським Героям, які віддали своє життя за Україну у боротьбі з російськими окупантами, від подій Революції гідності до сьогодення. 

  Доктор політології, професор Копійка Валерій Володимирович у присутності студентів та співробітників ІМВ КНУ ім. Т. Шевченка урочисто відкрив меморіальне дійство у вестибюлі першого поверху Інституту. Виступили також Олена Гергель, дружина загиблого білоруса Васіля Парфянкова, білоруський доброволець Аляксандр Клачко, учасник бойових дій в Україні, громадський діяч, керівник БФ «Вільна Білорусь» Аляксєй Францкевіч із чудовими словами про Білорусів-героїв.
  Ваш автор розповів присутнім про одного з перших Героїв Небесної сотні білоруса Михайла Жизнєвського та інших борців «за нашу і вашу свободу». Разом з майбутніми українськими міжнародниками та журналістами ми заспівали легендарну «Ой у лузі червона калина».
  Герої живі, поки живе пам'ять про них! Вічна їм слава, дяка і шана!
  А вже увечері в гуртожитку №3 ми спілкувалися з майбутніми українськими міжнародниками, соціологами, психологами та журналістами славного ГПФ НУБіП України. 10 років Євромайдану. 90 років страшному голодомору. 102 роки Другому зимовому походу Армії УНР та трагедії Базару…

Лицарі Залізного Хреста за Зимовий похід де брати Чижевські

Полковник Армії УНР Григорій Чижевський Міністр ВС УНР вчився у сільськогосподарському відділенні КПІ

Сотник Армії УНР Олександр Бабин вчився у сільськогосподарському відділенні КПІ

Старшина Армії УНР Михайло Львович Зінченко вчився у сільськогосподарському відділенні КПІ

Хорунжий Армії УНР Дмитро Головко вчився у сільськогосподарському відділенні КПІ

  З екрану на нас дивилися лики Героїв святої борні за Правду і Волю України 1914 – 2023 років, серед Них і причетні до нашого університету за його 125-річну історію... Більшість із присутніх студентів були переможцями недавнього фестивалю-конкурсу патріотичної пісні НУБіП України, з якими я дуже хотів зустрітися і заспівати відразу після цього чудового дійства.
  І ми заспівали, – красиво, дружно і щиро. Тепер вже я можу засвідчити, що наші юні гуманітарії – найкращі співаки не тільки НУБіП, але й багатьох інших ЗВО. А от знання історії України, любі друзі мої, вам треба «підтягнути»… У цій царині Ви також маєте бути найкращими.

  І ми це зробимо, і це обов’язково буде! Дякую за добру організацію зустрічі славетній деканні ГПФ п. Інні Савицькій та заступникові декана п. Богдану Назарову. До нових звитяг і обріїв, братове!

 
Володимир Гонський,
ННЦ виховної роботи і соціального розвитку

  

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook