Вступна кампанія 2023: завершальний день прийому заяв на бакалаврат

31 липня 2023 року
  Останній день липня закриває не лише другий місяць літа, а й завершує подачу заяв вступників на бакалаврат. Попри цілком обгрунтовані побоювання, викликані війною, суттєвим відтоком молодих людей за кордон і збільшенням бажаючих навчатися в університетах, розташованих на заході України, на ранок 31 липня кількість заяв, зареєстрованих приймальною комісією НУБіП, більша, ніж у минулі роки за відповідний період.

  Університет впевнено тримає позиції у першій десятці українських вишів за кількістю поданих заяв, говорить проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук. На сьогодні їх уже понад 12 тисяч. Багато вступників вже подали документи, віддавши НУБіП перший пріоритет.

 

 

  Як ми вже повідомляли, підбиваючи проміжні підсумки, до ТОП спеціальностей входять «Ветеринарна медицина», «Агрономія» і «Право», розповідає відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський. Більшої популярності набули спеціальності факультету інформаційних технологій«Інженерія програмного середовища» і «Комп’ютерні науки», що пов’язано з все більшою актуальністю кіберзахисту. Тож вступники реагують на перспективність цього напрямку, який і далі розвиватиметься. В умовах війни затребуванішою стала і «Психологія». Тут теж все зрозуміло: руйнівні наслідки для психіки українців, спричинені воєнними діями, окупацією, бомбардуваннями, пережитими повітряними тривогами і блекаутами, по справжньому ще не оцінені. Крім того, багато з наших абітурієнтів займаються волонтерством, тож вже встигли «порацювати психологом», не маючи професійної підготовки. І дійшли висновку, що краще її отримати. Популярнішою стала і спецальність «Електроенергетика». Адже тепер не потрібно пояснювати, що це за фах і чим такі спеціалісти займаються. Їхню незамінність цієї зими відчув кожен українець. Молодь не те що зрозуміла, а на власному досвіді відчула – це безпека держави, і, відповідно, фахівці, які її забезпечують, будуть потрібні завжди.

 

 

  Ось такі результати вступної кампанії на бакалаврат 2023 року. Як бачимо, війна внесла свої корективи у пріоритети абітурієнтів. Але навіть ця рашистська навала не зупинила ні нашу прекрасну молодь, ні НУБіП – навчаємо і навчаємось, розуміючи (можливо, як ніколи ясно) свою мету і перспективи.

 

Ірина Кушніренко
 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook