Ректорат розглянув ряд положень та фінансовий звіт університету

18 лютого 2015 року

    18 грудня відбулося розширене засідання ректорату. Перш, ніж перейти до розгляду порядку денного, ректор Станіслав Ніколаєнко зазначив, що цього тижня маємо зробити багато відповідальних кроків. Зокрема, продовжується вивчення досвіду структури управління кращих вишів країни. Тому вже завтра делегація університету побуває з робочим візитом у НТУ України «Київський політехнічний інститут». Спочатку планується загальне знайомство із університетом, відвідини кількох кафедр, бібліотеки. Потім – технічного музею, алеї видатних науковців. Крім цього, частина делегації вивчатиме досвід діяльності технопарку КПІ. Не менш напруженою буде і п’ятниця 20 лютого. Адже в цей день відбудуться спочатку вчена рада університету, а потім конференція трудового колективу.

     Порядок денний розпочали із організації цивільної роботи в університеті. Доповідач проректор з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило зазначив, що в країні оголошений режим підвищеної готовності, продовжують бойові дії на сході. Ситуація вимагає від нас пильності, забезпечення виконання всіх упереджуючих заходів. Наказом ректора створений штаб цивільного захисту та його підрозділи.

     

     Для повноцінного розвитку університету необхідно забезпечити належними побутовими умовами студентів і співробітників. Тому в рамках виконання програми розвитку вишу «Голосіївська ініціатива-2020» планується будівництво сучасного житла для працівників. Проект житлового комплексу, який планується будувати на вулиці Потєхіна біля 12 корпусу, та умови придбання житла презентував проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку університету Андрій Кудін.

     Річний фінансовий звіт та фінансовий план університету на 2015 рік представила начальник планово-фінансового відділу Наталія Дробот. Вона закцентувала увагу на надходженні коштів до спецфонду протягом останніх років та план на поточний. Збільшити його поповнення видається можливим за умови нарощування контингенту іноземних студентів та контрактників. Зменшити видатки допоможе заощадження енергоресурсів. В продовження цього ректор Станіслав Ніколаєнко додав: удвічі маємо зменшити споживання всіх ресурсів.

     Також члени ректорату розглянули ряд положень та рекомендували їх до затвердження вченою радою. Так, про «Порядок проведення конкурсу на заміщення посад директора інституту, декана факультету, керівника відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування України» проінформував начальник відділу кадрів Микола Михайліченко. Начальник навчального відділу Оксана Зазимко звернула увагу на нові вимоги «Положення про екзаменаційні комісії» і «Положення про екзамени та заліки». Проекти цих положень опубліковані на сайті, а всі бажаючи мають змогу вносити свої пропозиції.

     На ректораті активну участь в їх обговоренні взяли декани гуманітарно-педагогічного факультету Василь Шинкарук, харчових технологій та управління якістю продукції АПК Лариса Баль-Прилипко.

     Мова йшла і про затвердження «Положення про приймальну комісію НУБіП України» та положень про ректорат, факультети, навчально-наукові інститути. Інформацію про це надали відповідно Ігор Ільчук, відповідальний секретар приймальної комісії, та вчений секретар Оксана Барановська.

     

     Декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Шинкарук розповів присутнім про зустріч 31 січня із директором Інституту оздоровлення і відродження народів України Анатолієм Потопальським. З метою співпраці з науковою школою вченого та інститутом пропонується створити в університеті на громадських засадах кафедру духовного відродження. Це створить додаткові можливості для участі в спільних грантах, конференціях, впровадженні унікальних наукових розробок тощо.

     

Ольга Наконечна

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook