Кафедра конструювання машин і обладнання

Профорієнтаційна робота та працевлаштування випускників

 Для популяризації НУБіП України та активізації проведення вступної кампанії в 2020 році співробітниками кафедри конструювання машин і обладнання здійснюється систематична профорієнтаційна робота серед майбутніх випускників шкіл, та коледжів України (рекламні проспекти НУБіП України, відео презентації, буклети факультету конструювання та дизайну, механіко-технологічного факультету, запрошення на День відкритих дверей).

Випускники магістратури за спеціальністю «Галузеве машинобудування» мають право працювати інженерами-конструкторами проектних установ, інженерами-механіками машинобудівних, ремонтних та сервісних підприємств, науковими співробітниками в науково-дослідних установах.

Наші випускники можуть удосконалити професійну кваліфікацію через навчання в аспірантурі, стажуванні за кордоном, участі в реалізації міжнародних проектів.

Наші студенти

Напередодні Вступної компанії 2021 року ми поспілкувались з Олегом Дяченко випускником Індустріально-педагогічного технікуму в м. Конотоп. В технікумі Олег навчався за спеціальністю технік-механік з обслуговування та ремонту обладнання з агропромислового виробництва. Навчався відмінно і отримав диплом з відзнакою.

Після закінчення технікуму у Олега виникло питання, що робити далі? Тому Олег вирішив продовжити навчання в університеті за напрямком набутої спеціальності в технікумі. Вибирав з трьох університетів: Сумський державний університет, Харківський національний технічний університет ім. Петра Василенка і Національний університет біоресурсів і природокористування України. Перевагу віддав останньому університету, якому і віддав перший пріоритет. Далі упродовж вибору факультету відіграло роль те, що ще навчаючись в технікумі з любов’ю відносився до конструкторської роботи та розрахунку елементів машин і механізмів. Тому став студентом факультету конструювання та дизайну.

Під час навчання на факультеті брав активну участь в роботі студентського конструкторського бюро під керівництвом доцента кафедри конструювання машин і обладнання Рибалка Вячеслава Миколайовича, де розробляли різні проекти, зокрема, мобільного госпіталю для Української Армії. З часом став головою студентського конструкторського бюро і вже навчав студентів молодших курсів, які приходили працювати в конструкторське бюро. Під керівництвом доцента Рибалка В.М. на відмінно захистив бакалаврську кваліфікаційну роботу. і здійснилась моя мрія стати інженером-конструктором. Але на цьому Олег не зупиняється він бажає продовжити навчання в магістратурі НУБіП України за освітньо-науковою програмою, оскільки зацікавлений в дослідно-конструкторській роботі на виробництві.

 

Дні відкритих дверей в НУБіП України

6 жовтня 2021 року на факультет конструювання та дизайну завітали випускники освітнього ступеня «Молодший спеціаліст» і «Бакалавр» ВСП Рівненського фахового коледжу НУБіП України.

Студентів коледжу гостинно зустрів декан факультету конструювання та дизайну Зіновій Ружило, який наголосив про важливість отримання повної вищої освіти, терміни навчання, умови проживання в гуртожитку, рівень підготовки фахівців-будівельників, перспективи працевлаштування випускників факультету та ін.

Також абітурієнтів було ознайомлено з матерально-технічною базою факультету та проведено екскурсію навчальними лабораторіями на якій відвідали лабораторію робототехнічних систем та комплексів, яку представив професор Юрій Ромасевич.

29 квітня 2022 року в онлайн режимі факультет конструювання та дизайну провів день відкритих дверей. У гості на факультет завітали понад 70 абітурієнтів.

Декан факультету Зіновій Ружило коротко, але змістовно, представив факультет, зупинився на особливостях вступної компанії у непростий для нашої країни час. А далі головними дієвими особами стали майбутні абітурієнти на науково-педагогічні працівники факультету. Завідувачі кафедрами представляли цікавинки своїх підрозділів. Зокрема про особливості підготовки майбутніх конструкторів роботів та безпілотних літальних апаратів, що є надзвичайно необхідними і у час війни, розповів професор Вячеслав Ловейкін.

9 листопада 2023 року на факультет конструювання та дизайну завітали випускники шкіл. Школярів гостино зустрів декан факультету Зіновій Ружило. Декан факультету конструювання та дизайну ознайомив абітурієнтів із навчальними лабораторіями факультету та наголосив на важливості отримання повної вищої освіти.

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook