НПП гуманітарно-педагогічного факультету проводять лекційні та практичні заняття на високому професійному рівні, адаптуючись до сучасних зовнішніх та внутрішніх реалій

20 травня 2022 року

   Підійшов до завершення і весняний семестр 2021-2022 навчального року на гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП України. Протягом ІІ семестру на гуманітарно-педагогічному факультеті у відповідності до виконання наказу ректора «Про підвищення якості навчання в НУБіП України» та згідно затвердженого графіку проведення відкритих лекційних занять НПП кафедр міжнародних відносин і суспільних наук, філософії та міжнародної комунікації, психології, журналістики та мовної комунікації, фізичного виховання було заплановано 26 відкритих лекцій та відкритих заняття для студентів різних спеціальностей.

 

   Розпочали весняний цикл відкритих лекцій НПП кафедри журналістики та мовної комунікації. Було проведено 5 відкритих лекцій: проф. Добродум О.В. з навчальної дисципліни «Діловий протокол та етика спілкування» для студентів 2 курсу спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» економічного факультету; проф. Навальною М.І. з навчальної дисципліни «Медіаналітика та медіапсихологія» для студентів 3 курсу спеціальності «Журналістика» гуманітарно-педагогічного факультету; проф. Семашко Т.Ф. з навчальної дисципліни «Практична стилістика» для студентів 3 курсу спеціальності «Журналістика» гуманітарно-педагогічного факультету; доц. Вакулик І.І. з дисципліни «Латинська мова» для студентів 1 курсу спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура» факультету тваринництва та водних біоресурсів; доц. Фоміною Г.В. з дисципліни «Українська мова за професійним спрямуванням» для студентів 1 курсу спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» гуманітарно-педагогічного факультету.

 

 

   Викладачами кафедри фізичного виховання було проведено два відкритих заняття проф. Путров С.Ю. з дисципліни «Адаптивний спорт» та ст.викладачем Хижняк А.А. з дисципліни «Спортивна метрологія» для студентів 2 курсу спеціальності «Фізична культура і спорт» гуманітарно-педагогічного факультету.

 

   Кафедра міжнародних відносин і суспільних наук. Було проведено три відкриті лекції: проф. Якушик В.М. з дисципліни «Політологія з основами соціології» для студентів 2 курсу спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» ННІ Енергетики, автоматики і енергозбереження; доц. Лановюк Л.П. з дисципліни «Історія української культури» для студентів 1 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» ННІ неперервної освіти і туризму; доц. Хвіст В.О. з дисципліни «Історія української державності» для студентів 1 курсу ННІ лісового та садово-паркового господарства.

 

   Після відновлення освітнього процесу у березні-травні відбулися п’ять відкритих лекцій та один захід, з залученням запрошеного лектора. Кафедрою філософії та міжнародної комунікації було проведено дві відкриті лекції: доц. Культенко В.П. з дисципліни «Філософія» для студентів 1 курсу спеціальності «Захист рослин» факультету захисту рослин, біотехнологій та екології та проф. Додоновою В.І. з дисципліни «Філософія» для студентів 2 курсу спеціальності «Ветеринарна медицина» на факультеті ветеринарної медицини.

  

   НПП кафедри психології провели 2 відкриті лекції: доц. Андросович К.А. з дисципліни «Психодіагностика» та доц. Омельченко Л.М. з дисципліни «Психологія спілкування» для студентів 2 курсу спеціальності «Психологія» гуманітарно-педагогічного факультету.

 

 

   Актуальною та цікавою виявилася відкрита лекція доц. кафедри соціальної роботи та реабілітації Чекаль Л.А. з дисципліни «Соціалізація особистості», яка була проведена для студентів 3 курсу спеціальності «Соціальна робота» гуманітарно-педагогічного факультету.

 

   22 квітня 2022 року відбулася відкрита лекція директора Українського центру вивчення історії Голокосту, кандидата історичних наук Анатолія Юхимовича Подольського «Україна у війні. Історичні паралелі з минулим. Шлях до перемоги над ворогом», послухати якого зібралось понад 150 викладачів, аспірантів, студентів НУБІП України.

 

   Підводячи підсумки проведення відкритих лекцій слід зазначити, що всі відкриті лекції та заняття високо оцінили студенти, викладачі та завідувачі відповідних кафедр. Тож знову констатуємо, НПП гуманітарно-педагогічного факультету проводять лекційні та практичні заняття на високому професійному рівні, адаптуючись до сучасних зовнішніх та внутрішніх реалій.

 

Гейко С.М.,
доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації,
відповідальна за здійснення контролю за якістю прочитаних лекцій
від гуманітарно-педагогічного факультету

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook