Науковий гурток «Технологія риби і морепродуктів»
Науковий керівник гуртка «Технологія риби і морепродуктів»
Голембовська Наталія Володимирівна,
к.т.н., доцент кафедри технології м'ясних, рибних та морепродуктів
План – графік роботи наукового гуртка 2023-2025
Звіт роботи наукового гуртка 2023-2024
- основи технології риби і морепродуктів;
- сучасні технології переробки риби і морепродуктів;
- сучасні способи посолу, маринування та дефекти риби при посолі;
- сучасні технології переробки риби та морепродуктів: технологія пресервів з використанням пікохвильової енергії;
- технологія в’яленої рибної продукції з використанням аерованих іонів.
Студенти відвідують виставки, де є можливість ознайомитись з сучасними технологіями, які використовуються у рибопереробній галузі, побачити новітнє обладнання, беруть участь у роботі науково-практичних семінарів, які проходять урамках цих виставок.
Студенти-гуртківці беруть активну участь у роботі студентських наукових конференцій різного рівня: міжнародних, регіональних, університетських, мають друковані роботи.
23 квітня у Х Міжнародній науково-практичній онлайн конференції "Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства" прийняли участь 3 гуртківці. Серед них: Т.В. Волхова – «Удосконалення технології варених ковбас з додаванням овочевої сировини» (диплом І ступеня), К.П. Чава – «Удосконалення технології варених ковбасних виробів» (диплом ІІ ступеня), Н.В. Колесник – «Збагачення варених ковбасних виробів» (диплом ІІІ ступеня).
Участь старости наукового гуртка Таїсії Волхової у Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт «Black Sea Science», який щорічно проводиться на базі Одеської національної академії харчових технологій під егідою Black Sea Universities Network та ISEKI-Food Association.
За результатами презентації, доповіді учасника та відповідей на поставленні запитання Таїсія Волхова зайняла ІІ місце за напрямком харчова наука і технології.
На засіданнях гуртка «Технологія риби і морепродуктів» завжди панує добра дружня атмосфера, взаємо підтримка та порозуміння, а це сприяє творчій науковій діяльності студентів, їх саморозвитку.
Гурток «Технологія риби і морепродуктів» факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК отримав ІІ місце на Х фестивалі "Фестиваль студентської науки - 2021".
Гурток «Технологія риби і морепродуктів» факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК був відзначений в номінації «Майбутнє української науки».
Наталія Голембовська,
керівник гуртка доцент кафедри технологій
м'ясних, рибних та морепродуктів