Вивчаємо ефективні методи досягнення взаєморозуміння

27 квітня 2022 року
Кафедра адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності

          27 квітня 2022 року в онлайн форматі на платформі «Zoom»  у відповідності до виконання наказу ректора «Про підвищення якості навчання в НУБіП України» та згідно графіку проведення відкритих занять відбулася лекція кандидата економічних наук, доцента кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД Костюк Ольги Дмитрівни з дисципліни "Діловий протокол та ведення переговорів" для студентів ОС «Бакалавр» ОПП «Маркетинг»  спеціальності 075 «Маркетинг» на тему «Ведення ділових переговорів».

Актуальність лекції обумовлена тим, що інтерес до переговорів, як способу вирішення різних спірних питань, постійно зростає і тепер все частіше вони використовуються в ділових колах як найефективніший метод досягнення оптимальних результатів. Д. Карнегі писав: «Успіхи тієї чи іншої людини у справах відсотків на п'ятнадцять  залежать від її професійних знань та відсотків на вісімдесят п’ять  – від її вміння спілкуватися з людьми».

Під час лекції студенти ознайомились з функціями та основними етапами переговорів, активно включились в дискусію стосовно вибору місця для проведення переговорів,  стратегій їх ведення та екологічності вибору лінії поведінки учасників процесу.

 Значну увагу було приділено питанням проведення міжнародних переговорів з врахуванням національних стилів їх ведення та особливостей бізнес-етики різних країн.

 

В ході заняття були також проаналізовані критерії оцінювання ефективності переговорів з точки зору досягнення їх мети, рівня якості підготовки команди, глибини аргументації своєї позиції та можливостей використання отриманого досвіду в наступних переговорах.

За результатами відкритої лекції було проведене онлайн-анкетування, яке засвідчило її відповідність вимогам вищої школи та прикладне значення отриманої інформації для розвитку компетенцій, які дозволять в майбутньому здійснювати професійну діяльність з урахуванням основних принципів і норм ділової етики.

А. Тюріна,

І. Міщенко,

кафедра адміністративного менеджменту та ЗЕД

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook