Студенти НУБіП України у лавах захисників Батьківщини

24 березня 2022 року

 Ми вже писали про те, як студенти гуманітарно-педагогічного факультету, в тому числі студенти-міжнародники, а серед них, цілком зрозуміло й ті, хто є членами науково-навчальних гуртків кафедри, долучаються до різноманітних дій спротиву – значна частина є волонтерами у різних галузях життя, є й такі, що вони беруть посильну участь у діях кібервійськ на фронті, майже кожен знайшов своє місце у загальнонародній боротьбі. Чимало є серед них й тих, що вони стали активними помічниками осередкам територіальної оборони.

Всі вони були й лишаються мирними людьми, студентами за обраною спеціальністю, але усі свої знання і сили у часи війни віддають справі перемоги свого народу, своєї країни!
Сьогодні ми знайомимо громаду із тим, як у часи випробувань став на наш захист один із таких наших молодих колег, студент групи МВ-20002 б, один із лідерів науково-навчального гуртка «Інформація і політика» Віталій Герасимчук. Уявляється важливим, що використовуючи фахове знання мови, спираючись на існуючу вже професійну підготовку, Віталій демонструє обізнаність у певних аспектах міжнародної аналітики як складової інформаційної війни.

     

                                                                                    Під час засідання науково-навчального                                                                                                                      гуртка «Інформація і політика»    
Надамо йому слово ...
Доброго всім часу доби, ми з України. 13-го березня як волонтер тероборони Києва, на барикадах, в укріпленнях, зустрів представників британських ЗМІ Sky News (з аудиторією в 150 млн. людей по всьому світу) на чолі з надзвичайно відомою спеціальною кореспонденткою Alex Crawford.

Показали нашим західним партнерам роботу над обороною та польову кухню, поспілкувалися з командорами блокпоста та волонтерами. Звичайно ж, я відповів на прохання журналістів та дав інтерв’ю, в якому розповів і показав усі наші досягнення, наголосив на безперечному бойовому настрої і щирому бажанні відстоювати свій дім, своє місто, свою країну.
Не обійшлось і без особистих питань. Британців цікавило питання страху та трагічної долі... Відповів відкрито, із завзяттям – поборемо, переможемо, все буде добре, все відбудуємо! Немає страху та паніки, а є спільна справа і рідна ненька, яку ми відстоїмо! І навіть якщо втратили роботу, полишили навчання, розлучились з рідними людьми, – говорю за себе та за товаришів, – то нічого в цьому страшного немає. Головне робити свою справу і робити все, що є в наших силах.
Не менш важливо – в інтерв’ю пані Алекс окремо зауважив на нестачі зброї, медичних засобів та індивідуального захисту по типу бронежилетів, касок тощо. Провізією Київ добре забезпечений, але є купа речей, яких нам дійсно не вистачає. Попри все, запевнив британців, що вигризати перемогу будемо усіма можливими методами і усіма можливими інструментами.

P.S. Що ж... Ось так вважають і так боронять країну і її сердце – Київ, наші вихованці. Тепер з нетерпінням чекатимемо на публікацію інтерв’ю Віталія Sky News, світ має почути голос студенства, що воно стало на спротив агресії, на захист Батьківщини.

 

 

 

Віталій Герасимчук,
студент групи МВ 20002 б, заступник старости науково-навчального гуртка «Інформація і політика»
Сергій Асатуров,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook