Інформаційний супровід дистанційного навчання, культурно-просвітницька діяльність бібліотеки та тенденції формування майбутнього бібліотек у центрі уваги щоквартальної онлайн семінар-наради директорів та завідувачів бібліотек ВСП НУБіП України

16 лютого 2022 року

     16 лютого 2022 р. працівники наукової бібліотеки організували та провели першу у цьому році щоквартальну онлайн семінар-нараду керівників бібліотек ВСП НУБіП України.

      У вітальному слові до учасників заходу Олександр Санченко, начальник відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання, відзначив важливість проведення таких заходів та можливості обміну досвідом щодо реалізації основної місії бібліотек, особливо в умовах дистанційного навчання.

     Перша доповідачка, Оксана Кочмар, директорка бібліотеки ВП НУБіП України Бережанський агротехнічнічний інститут у своїй доповіді на тему: «Система бібліотечно-інформаційного забезпечення Бережанського агротехнічнічного інституту» розповіла про основні напрями роботи книгозбірні в сучасних умовах, відзначивши про важливу роль бібліотекарів в інформаційно-бібліографічному супроводі наукових досліджень науково-педагогічних працівників інституту.

   Наступна доповідачка, Ольга Михайлишин, завідувачка бібліотеки ВП НУБіП України Бережанський фаховий коледж у своєму виступі детально охарактеризувала важливі напрямки культурно-просвітницької та виховної роботи бібліотеки коледжу, що спрямовані на патріотичне виховання, пізнання свого краю та духовне збагачення молоді.

 

    Неллі Маркова-Пипко, заступниця директорки наукової бібліотеки НУБіП України, у своїй доповіді «Інформаційний супровід дистанційного навчання бібліотекарями» підкреслила важливість для бібліотеки якісно забезпечувати інформаційні потреби користувачів у будь-якому форматі. Тому, в нинішніх умовах змішаного навчання студентів в університеті, особливу увагу наукова бібліотека має приділяє саме дистанційним сервісам, таким як електронна доставка документів та служба інформаційного моніторингу.

     Тетяна Кіщак, директорка наукової бібліотеки НУБіП України, у своєму виступі звернула увагу на основні тенденції формування майбутнього бібліотек та бібліотекарів (за матеріалами звіту за 2021 р. від IFLA – Міжнародної федерації бібліотечних асоціацій та установ), підкресливши, що одними з найважливіших аспектів нашого майбутнього є усвідомлення що люди продовжуватимуть віддавати перевагу віддаленому доступу до бібліотечних послуг, а тому бібліотекарям варто навчатися впродовж свого життя, опановуючи нові вміння та навички.

    На завершення, учасники семінару висловили спільну надію на те, що наступного разу зможуть зустрітися вже в очному форматі на базі одного з відокремлених підрозділів нашого університету.

Тетяна Кіщак,
директорка наукової бібліотеки

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook