Ніжинський ліцей Ніжинської міської ради гостинно відкрив двері для факультету землевпорядкування НУБіП України

13 лютого 2022 року
     10 лютого 2022 року студентський актив та адміністрація факультету землевпорядкування люб'язно відгукнулися на запрошення директорки Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради Світлани Алєксєєнко та ознайомили ліцеїстів з особливостями Вступної кампанії 2022, перевагами навчання в НУБіП, розповіли про особливості практичної підготовки і самореалізації на факультеті землевпорядкування, окреслили перспективи працевлаштування та професійного розвитку за професією землевпорядника і геодезиста.

     Насамперед зазначимо, що нині в ліцеї навчається 263 учні з яких 63 відмінники. Ліцей посідає перше місце у місті та області за результатами участі ліцеїстів у Всеукраїнських учнівських олімпіадах з базових дисциплін та конкурсах-захистах науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України. А в окремі роки, за результатами зовнішнього незалежного оцінювання, заклад входив до топ-100 України. Наразі ж відзначений у номінації «Кращий навчальний заклад міста» на конкурсі «Талант року». Серед його відомих випускників Ольга Броварець, Юлія Решітько та багато інших. Тож організаційно було прийнято рішення провести дві зустрічі в яких загалом брало участь понад 70 учасників.

     Декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков порадив майбутнім випускникам Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради при НДУ ім. М. Гоголя, під час вибору закладу вищої освіти, до якого вони планують вступати, брати до уваги три найголовніші речі: по-перше – це досягнення випускників цього закладу; по-друге – професорсько-викладацький склад і його рейтинг; по-третє – прислухатися до відгуків студентів.
     Продовжив виступ заступник декана Олександр Шевченко та ознайомив ліцеїстів з перевагами навчання в НУБіП України. Більш детально зупинився на умовах Вступної кампанії 2022. Особливу увагу приділив освітній програмі «Геодезія та землеустрій». Детально розповів про умови проживання в гуртожитку та провів віртуальну екскурсію аудиторіями факультету і гуртожитку.
     Потому очільник факультету розкрив особливості роботи землевпорядника, ознайомив із перспективами інженерної освіти, майбутнього працевлаштування та заохотив абітурієнтів серйозніше ставитися до вибору професії.

     До заходу були запрошенні представники студентського самоврядування факультету землевпорядкування, які поділились своїм досвідом. Олександр Вертелецький голова студентського самоврядування факультету, розповів про можливості, які відкриваються перед студентами під час навчання, а також про події та заходи, які влаштовує студентський актив: конкурси, квести, челенджі і т.д. Його заступниця Олександра Калініченко підказувала майбутнім випускникам як вступити до університету за держзамовленням, а студент третього курсу Владислав Никонець поділився не лише досвідом навчання, а й можливістю працевлаштування за спеціальністю. Також доєдналася до обговорення магістр першого року навчання, учасниця Народного ансамблю «Колос» Дар’я Коломієць. Вона наголосила, що можливостей реалізуватися в НУБіП надзвичайно багато.

     Учні ліцею, серед яких Юлія Гриценко, Даніїл Москаленко, Катерина Коломійченко, Олександра Прищепа, Андрій Мальцев, Каріна Шукліна, Софія Кресан та інші, в свою чергу з цікавістю слухали інформацію, ставили запитання щодо освітнього процесу і студентського дозвілля.
     Організація такого заходу стала можливою завдяки сприянню директора школи №10 Сергія Никонця, та всебічній підтримки цих ініціатив директорки Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради при НДУ ім. М.Гоголя Світлани Алєксєєнко. Окремо висловимо слова подяки заступницям директорки Марині Семеновій і Людмили Кропив’янській, які допомагали в організаційній підтримці зустрічей й люб’язно до них долучилися.
     На завершення зичимо всім випускникам успішно скласти ЗНО і вступити до омріяного Університету!

Юлія Мороз,
здобувач вищої освіти
ступеня доктора філософії

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook