Індивідуальна освітня траєкторія та академічна доброчесність — лейтмотив онлайн-зустрічі аспірантів першого року навчання з деканом факультету

24 вересня 2020 року

   Відбулася онлайн-зустріч з деканом гуманітарно-педагогічного факультету з аспірантами 1 курсус спеціальностей 011 «Освітні, педагогічні науки», 015 «Професійна освіта», 032 «Історія та археологія», 033 «Філософія», 053 «Психологія» та їх науковими керівниками.
   Декан факультету Василь Шинкарук проінформував аспірантів першого року навчання факультету про організацію освітнього процесу, правила внутрішнього розпорядку, про порядок атестації аспірантів та вимоги до атестації. Василь Дмитрович акцентував увагу на індивідуальній освітній траєкторії аспіранта, яка відповідно до Закону України «Про освіту» є персональний шлях реалізації особистісного потенціалу здобувача освіти, що формується з урахуванням його здібностей, інтересів, потреб, мотивації, можливостей і досвіду, ґрунтується на виборі здобувачем освіти видів, форм і темпу здобуття освіти, суб’єктів освітньої діяльності та запропонованих ними освітніх програм, навчальних дисциплін і рівня їх складності, методів і засобів навчання. Крім того, підкреслив, що індивідуальний план аспіранта має бути виконаний повністю і вчасно. Далі професор Василь Шинкарук наголосив на академічній доброчесності, якою мають керуватися аспіранти під час провадження наукових досліджень.

   Заступник декана Світлана Харченко ознайомила аспірантів факультету з оформленням індивідуального плану роботи здобувача вищої освіти ступеня доктор філософії, акцентувавши на формуванні індивідуальної траєкторії відповідно до «Положення про порядок формування індивідуальних освітніх траєкторій здобувачами вищої освіти ступеня доктора філософії НУБіП України». Вона також розповіла про те, де можна оперативно отримувати інформацію про наукові заходи, академічну мобільність, можливості проходження міжнародних стажувань, можливості опублікування результатів наукових пошуків тощо, і закликала аспірантів випрацювати звичку заходити на головну сторінку університету, читати новини в рубриці «Міжнародна діяльність», сторінку факультету і випускової кафедри (рубрика «Аспірантура»), Ради аспірантів.

   На онлайн-зустрічі було розглянуто та обговорено багато інших питань, що цікавили аспірантів 1 року навчання.

Вікторія Шеховцова,
аспірантка 1 року навчання

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook